Uoči Sviju Svetih groblja ukrašena cvijećem. lampionima, svijećama – Preminuo Mate Petrina

31 lis

Danas su groblja po čitavoj Hrvatskoj pa tako i u slunjskom kraju puna naroda. Dotjeruju se grobovi, s velikom pažnjom stavljaju se buketi cvijeća na grobove najdražih. Sve to u tišini i dostojanstveno. Sjećamo se onih koji su nam puno značili za života. Sad ih više cijenimo nego kad su bili živi. Ponekad nam savjest predbacuje da smo trebali biti prema njima šireg srca. Možda to želimo nadoknaditi dizanjem spomenika i obiljem cvijeća. Ne zaboravimo da ovih dana slavimo smrti i uskrsnuće. U dubini duše titra spoznaja da nam je Isus Krist otvorio vrata prijelaza. Upravo zato palimo svjetla na grobovima: ona su svjetla života i svjetla vjere u Kristovo Uskrsnuće. Pohađajući grobove zapravo “smrt Gospodnju naviještamo, uskrsnuće njegovo slavimo i njegov slavni dolazak iščekujemo!”

311016d

Danas ćemo u 15 sati u slunjskom parku položiti vijence pred spomenik braniteljima.

U 17 sati u slunjskoj je crkvi misa na kraju mjeseca listopada u kojem smo se okupljali svaku večer na moljenje krunice. Završit ćemo ovu pobožnost pjevanjem “Tebe Boga hvalimo!” 

311016c

Kineske časne sestre sudjelovale su na festivalu sakralne glazbe od 25. do 27. listopada u biskupiji Cang Zhou (Xian Xian)

                     †

Tragično je preminuo u 50. godini života MATE PETRINA iz D. Lađevca 39. Bit će pokopan na lađevačkom groblju danas 31. listopada u 14 sati. Za njim žali brat Mile i rodbina