Dušni dan – Lopovi ne miruju

2 stu

Danas se u crkvi spominjemo duša svih vjernih pokojnika. Zagledani očima vjere u Krsta uskrslog ne može nas zarobiti beznađe, očaj. Naprotiv, znademo da su duše vjernih u ruci Božjoj i “njih se ne dotiče muka nikakova”. Vezanje Dušnog dana uz Sve Svete želi poručiti da je smrt realnost i da je prihvaćamo kako bi došli do proslave u vječnosti. Po Kristovu uskrsnuću darovana je šansa svakom čovjeku da uskrsne. Naš sadašnji život određuje vječnost. Mi izabiremo raj ili pakao. Bog nas ne sudi nego mi se u darovanom vremenu određujemo prema vječnosti. Bog ne nagrađuje rajem ili ne kažnjava paklom nego mi izabiremo. Oni koji žive nečovječno u vremenu spremaju se na nečovječan život i u vječnosti a to je pakao. Pakao je odijeljenost od Boga, ostanak u tami. “A tko dođe k meni neću ga izbaciti” – poručuje Isus i nastavlja: “Jer je volja Oca mojega da svaki koji vidi Sina i vjeruje u njega dobije život vječni  i da ga ja uskrisim u posljednji dan”. Svojom molitvom danas potvrđujemo svoju bliskost i solidarnost s dušama naših pokojnika koje su u Božjem zagrljaju. 

021116c

Grob preč Petra Boguta nije zaboravljen

Danas su u Slunju tri mise: u 8 sati, u 11 i u 17 sati.

021116d

Misa  – predokus gozbe nebeske

021116b

Svagdanje brige ne smiju nas zarobiti tako da zaboravimo na ono što je najvažnije: spasenje duše!

LOPOVI NE MIRUJU!

Provale u Slunju i Generalskom Stolu – Na zadnji dan listopada u policijskim postajama prijavljeno je da je u razdoblju od 10. do 22. listopada nepoznati počinitelj provalio u kuću u Generalskom Stolu, vlasništvo 66-godišnjakinje, od kuda je otuđio suhomesnate proizvode. Također je noću s 18. na 19. listopada nepoznati počinitelj provalio u kuću u Slunju, vlasništvo 61-godišnjaka, od kuda je otuđio motornu pilu. Ukupna materijalna šteta veća je od 7000 kuna.

Perjasica: napad na stariju osobu – U poslijepodnevnim satima 31. listopada dvije nepoznate mlađe muške osobe došle su u kuću 77-godišnjakinje u mjestu Donja Perjasica kojom prilikom ju je jedan od njih fizički napao, a drugi je iz kuće otuđio novac. Tom prilikom 77-godišnjakinja je lako ozlijeđena. Policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Željava: Krađa PVC prozora – U razdoblju od 20. do 30. listopada, u Željavi, Općina Plitvička Jezera, nepoznati počinitelj je ušao u nenastanjenu obiteljsku kuću u vlasništvu 46-godišnjaka iz Zagreba, te demontirao i otuđio PVC prozore.  Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Prozor: krađa alata – Noću 30./31. listopada u Prozoru, Grad Otočac, nepoznati počinitelj je iz nezaključanog kombija gospićke registracijske oznake otuđio motornu pilu i građevinski alat na štetu 40-godišnjaka iz Prozora. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.