Danas u Saborskom Dan sjećanja na razaranje i progon – Susret liturgijskih čitača na Plitvicama

12 stu

1605161e

Na današnji dan prije 25 godina Saborsko je doživjelo tragediju koja se ne može zaboraviti. Nakon višemjesečnih napada na današnji dan srpski su agresori ovo selo razorili, pobili sve stanovnike koje su zatekli. Ubijali su žene, starce, svakog tko bi mogao svjedočiti o zlodjelima. Istinu misu mogli ubiti: ostavili su iza sebe krvavi trag, razorene kuće, crkvu, pustoš…

Danas se Saborsko sjeća s ovim programom:

10,30 okupljanje pred crkvom Sv.Ivana Nepomuka
11,00 svečana procesija prema spomeniku žrtvama Domovinskog rata
11,30 misa zadušnica u crkvi Sv.Ivana Nepomuka
Nakon mise slijedi svečanost otvaranja spomen-sobe u znak sjećanja na stradanje i pogibelj mještana Saborskog koja će se održati u prostorijama Područne škole u Saborskom.

Danas se održava na Plitvicama, u Pastoralnom centru Mukinje, godišnji susret čitača Božje rijeći. Navještaj Božje riječi nije mehaničo čitanje nego pročitanu riječ treba doživjeti i živjeti…Susret počinje u 10 sati.

111116d

Župa Slunj dobila je preko riječkog Karitasa nekoliko tona jabuka u vrećicama po 15 kg. Naši aktivisti nekima su odvezli  (koji sami ne mogu podići)  a ostali će moći podići sutra, u nedjelju, iza misa u 8 i 11 sati. Ne mogu svi dobiti pa prednost imaju stariji i nemoćni, obitelji s malom djecom. Ako dobijemo drugu pošiljku na redu su oni koji ovaj put ne dobiju. Pomognimo da dobiju jabuke stariji i nemoćni.