Rakovica: sjećanje na dane stradanja, progona ali i hrabrosti – Preminula Jelena Bićanić

15 stu

Danas se Rakovica sjeća! Načelnik općine g. Franjo Franjković sa suradnicima, branitelji, mještani, okupili su se u 10.30 sati u župnoj crkvi. Misu je predvodio drežnički župnik vlč. Mile Šajfar a koncelebrirali su rakovački župnik vlč. Andrija Kekić i slunjski župnik Mile Pecić. Propovjednik je posjetio na vremena ne samo žrtava nego i plodova koji su nastali nakon tolikih stradanja.

Odmah nakon mise svi su se uputili prema spomeniku u centru Rakovice. Ovdje su položili vijence načelnik opčine, g. Franjo Franjković, predsjednik općinskog vijeća g. Zoran Luketić sa suradnicima, predstavnici braniteljskih udruga iz općine Rakovica, grada Slunja i općine Plitvička Jezera uz molitvu.

Treći dio današnjeg programa nastavljen je u zgradi osnovne škole Rakovica. U 12.30 sati pod geslom “Da se ne zaboravi” prisutni, uključujući i starije razrede rakovačke osnovne škole, sjetili su se 1991. godine u kojoj su se pomiješali hrabrost, patnja, žrtve, suze. Iz toga se rodila sloboda i mir kao neprocjenjiva blagodat.

151116b

Misa u rakovačkoj crkvi u 10.30 sati

151116d

Polaganje vijenaca pred spomenikom žrtvama

151116c

 

151116e

U školi je nastavljeno sjećanje na 1991. i one koji su poginuli

                   

Preminula je u 91. godini života JELENA BIĆANIĆ  iz Grabovca 24. Bit će pokopana 16.11.2016. u 15 sati na groblju u Rakovici. Za njom žali sin Mirko, kćerka Ivka, unučad i praunučad