Tri godine rada hospicija u Rijeci – Rukometaši se vraćaju s brončanom medaljom

1 velj

Tri godine rada hospicija u Rijeci – Pred 3 godine jedno krilo zgrade sjejemeništa u Rijeci adaptirano je za hospicij. Hospicij je tip lječilišta za najteže bolesnike kojima medicina ne može više pomoći. Rad hospicija je takav da omogućuje stalnu prisutnost rodbine i prijatelja uz umiruću osobu. Pored toga hospicij pomaže obitelji i neposredno nakon smrti drage osobe. Ravnateljica hospicija je s. Daniela Orbanić koja tri godine radi ovaj humani posao. Ovih je dana obilježena treća obljetnica rada hospicija. S. Danijela zahvalila je svima na suradnji i potpori, a posebno onima koji su zaslužni za pokretanje ove ustanove. „U ove tri godine, zajedno s vama, hospicij je rastao i napredovao i s vremenom još i podigao visoke standarde koji su od samih početaka postavljeni”- rekla je sestra Danijela. Obilježavanju treće obljetnice prisustvovao je riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić, gradonačelnik Obersnel, predstavnici zdravstvenih ustanova koje surađuju s hospicijem.

010216b

Jutros je u Slunju toplo

Doček rukometaša u Zagrebu

Naši rukometaši, koji su osvojili brončanu medalju na Europskom prvenstvu, vraćaju se danas iz Poljske u Zagreb. Doček na Jelačićevu trgu. Hrvatski rukomet u vrhu je svjetskog rukometa i prirodno je da domaćin idućeg prvenstva bude Hrvatska.

Danas:

Danas sjednica Zbora savjetnika u Gospiću. Biskup, u vođenju biskupije, traži mišljenje savjetnika u važnijim pitanjima.

Danas će na slunjskom groblju u 15 sati biti pokopana Marica Bogović iz Lumbardenika.