17. godišnjica smrti dr. Franje Tuđmana – Mladi kudovci gostuju u Popovači – Večeras repriza dokumentarca Vlade Butine- Umrla majka vlč. Stanka Smiljanića

10 pro

17. obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana – 10. prosinca 1999. – 10. prosinca 2016. Danas je 17. obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. U teškim vremenima ovaj veliki državnik pokazao je kvalitete jednog vizionara. Poveo je narod u otpor velikosrpskom agresoru, obranio Hrvatsku i doveo je do međunarodnog priznanja. Udario je temelje modernoj Hrvatskoj. 

Potres koji je jučer iznenadio Split i okolicu, nije prouzročio veće materijalne štete niti je bilo ljudskih žrtava. Doznajemo da su popadale slike sa zidova, koja pukotina…Ljudi su istrčali na ulice u strahu da će se potres ponoviti.

Jutros je jak mraz u slunjsko-plitvičkom kraju, temperatura je oko 5 stupnjeva ispod ništice. Vedro je pa će sunce tijekom dana zagrijati slunjsko-plitvički kraj.

Danas su mladi kudovci KUD-a “Korana” gosti u Popovači. U 9.30 krenuli su  iz Slunja. Zaustavit će se u Zagrebu.

Repriza dokumentarca Vlade Butine večeras – Zbog velikog zanimanja dokumentarni film Vlade Butine “104 sumraka” – koji govori o 1991. godini – bit će prikazana večeras u 19 sati u kono-dvorani pučkog učilišta u Slunju. Iduću subotu u 17. prosinca također.

101216b

Danas u 12 sati pogled na Slunjčicu

Tri najprodavanije knjiga izdavača “Verbuma”- Na prvom mjestu renomiranog izdavača “Verbum” iz Splita nalazi se knjiga “Poziv na milosrđe” Majke Terezije. Objavljena u Godini milosrđa ova knjiga donosi zbirku do sada neobjavljenih tekstova sv. Majke Terezije. Ona ostaje prisutna u svijetu i nakon smrti. 

Na drugom je mjestu roman “Gospodar svijeta” Roberta Hugha Bensona, koje na vrlo slikovit i uzbudljiv način prikazuje svijet posljednjih vremena u kojemu prikriveni sekularistički totalitarizam neprimjetno zarobljava ljude, uništava vjeru i pripravlja put Antikristovoj vladavini. Ova je knjiga osvojila čitatelje te je njeno sedmo izdanje gotovo rasprodano.

Na trećem je mjestu “Razgovor o nadi” kardinala Gerharda Ludwiga Müllera, pročelnika Kongregacije za nauk vjere i jednoga od najistaknutijih teologa današnjice. On u knjizi  otvoreno i iskreno progovara o suvremenim nejasnoćama u Crkvi i društvu, ne libeći se pristupiti ni najosjetljivijim pitanjima kao što su ona o milosrđu, crkvenoj disciplini i nauku, o pričesti rastavljenih i ponovno vjenčanih, ređenju žena, ulozi Crkve u društvu itd.

                     †

Preminula je majka vlč. Stanka Smiljanića MARICA SMILJANIĆ r. Smiljanić u Kruševu. Bit će pokopana sutra u nedjelju 11. prosinca u 14 sat na mjesnom groblju u Kruševu /Hercegovina/. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!