Predbožićni susret svećenika u Gospiću

12 pro

Danas su svećenici iz svojih župa pohrlili u Gospić. Predbožićni susret ima ne samo svoju tradiciju nego i duhovnu dimenziju. U 9.30 sati svećenici su se okupili u katedrali. Na sakrament Ispovijedi pripremio ih je don Goran Antunović sa Plitvica. Pokorničko bogoslužje nosi u sebi radost, kajanje…Nakon propitkivanja savjesti svećenici su se ispovijedali jedan drugome. Oni su potrebiti Božjeg milosrđa.

Iz katedrale premjestili su se u zgradu biskupije. Nakon uobičajenih pozdrava održao je zanimljivo predavanje dr. Petar Hodžić, voditelj ureda  HBK za život i obitelj. Predavač je iznio zanimljivih zapažanja kad je riječ o prožimanju duhovnosti i duhovitosti u ispunjavanju očinskog poslanja. Očinstvo ima svoje izvorište u Bogu koji je naš otac. U predbožićnom vremenu, koje je u znaku radosti, ima smisla govoriti o duhovitosti koja ne smije biti potisnuta iz našeg hoda. Upravo onaj koji je duhovno uznapredovao ima osjećaja i za duhovitost. Namrgođenost nije stav kršćana.

Razvila se diskusija koja je duhovitost i duhovitost vidjela prirodnom Potom je dao izvješće mons. Tomislav Šporčić koji je povjerenik obiteljskog pastorala.

Biskup mons. Zdenko Križić zahvalio je svećenicima na dobroj suradnji i zaželio sretne božićne blagdane. Susret je nastavljen bratskim blagovanjem.

121216c

U katedrali pokorničko bogoslužje

121216b

Svećenici s biskupom pažljivo slušaju predavanje

121216d

Dr. Petar Krešimir Hodžić