Slunj: predstavljena knjiga Zdeslava Matkovića: U IME OCA

16 pro

Večeras u 18 sati u dvorani Pučkog učilišta u Slunju predstavio je još jednu svoju knjigu Zdeslav Matković  pod naslovom “U IME OCA”. O knjizi je govorio sam autor Zdeslav Matković. A Zdeslav je veterinar u Rakovici. U knjizi od 300 stranica  autor  obarađuje društveno-političke prilike u Jugoslaviji  a potom u Hrvatskoj opisujući životni put svoga oca. On otkriva hrpu nelogičnosti, rasipništva, egoizma…kako je on to doživio. Nedovršeno društvo nastavlja se i u modernoj Hrvatskoj. On načas diže glas protiv korupcije i manipulacija. On iznosi pobunu koja zapravo drijema u svakomu od nas. Iz toga se može naslutiti vapaj, zapravo krik da iziđemo iz takvog začaranog kruga.

U drugom dijelu knjige Zdeslav govori o svom obraćenju. Upravo ovo daje njegovoj knjizi posebni pečat. Osobni susret s Božjom ljubavi u nepravednom svijetu oslobađa čovjeka robovanja idolima ovoga svijeta i istovremeno daje mu “krila za let”. Tako se autor vinuo iznad surove svakodnevnice  nalazeći mir u Bogu. On je govorio smireno dajući svjedočanstvo o svom putu koji je povremeno rastrgan, ponekad je on igračka u rukama slijepih sila. Otkrivanjem Božje ljubavi sve postaje drugačije, sve se mijenja.

Ženska klapa Plitvička Jezera otpjevala je u pauzama divne duhovne napjeve /paslam: da mi je i dolinom smrt poći, zla se ne bojim jer ti si sa mnom/. Klapa inače priređuje Božićni koncert u nedjelju u 19 sati u kongresnoj dvorani hotela “Jezero” na Plitvicama

1612161b

 

1612161c

 

1612161d