Zavalje: božićna ispovijed – Betlehemsko svjetlo svijetli u slunjskoj crkvi

20 pro

Vrijeme je i dalje tmurno i hladno. Temperatura ne prelazi ništicu. Priželjkujemo koju zraku sunca…Jutros je slavljena zornica u Slunju. Betlehemsko svjetlo, koje je stiglo u slunjsku crkvu u nedjelju 18. prosinca, neprestano svijetli, dan i noć. Tko zaželi može ga ponijeti kući ali za to je potreban lampion ili lampaš…

Jutros je vjeroučiteljica Andreja s najmanjima došla pogledati crkvu i pomoliti se s malenima

Božićna ispovijed na Zavalju – Danas je od 11 sati počela božićna ispovijed u župi Zavalje kod Bihaća. Dvojica svećenika uputila su se u  naselje Skočaj i Međudražje a dvojica su ispovijedali u župnoj crkvi. Danas su dva sprovoda pa svećenici nisu u punom sastavu. Ipak, svi su se mogli ispovjediti. Zanimljivo da su se u seocu Međudražje okupili u jednoj privatnoj kuću gdje ih je vlč. Šimo Božić ispovjedio i pričestio.  Oko podne završila je ispovijed. Uglavnom su to osobe treće životne dobi. Domaćini su se pobrinuli za okrepu svećenika. Prozebli okrijepili su se u toplini doma Marka Veljače. Župnik Dino Rupčić. koji vodi ovu župu iz D. Lapca. pozvao je vjernike na slavlja u predstojeće božićne blagdane.

Danas u župnoj crkvi na Zavalju

Sutra u srijedu 21. prosinca božićna ispovijed u Slunju. Zornica je u 6.30 a iza zornice počinje ispovijedanje. Na raspolaganju će stajati 7 svećenika. Oni koji nisu uspjeli u svojim župama doživjeti radost pomirenja mogu to učiniti u Slunju.