Slunj: završene zornice – Završava nastava u školama

23 pro

Jutros je u slunjskoj crkvi slavljena zadnja zornica. Završeno je odbrojavanje ovih misa u rane jutarnje sate. Hladnoća, mrak, rano ustajanje… daje zornicama posebni čar. Posebno ističemo ministrante koji su rano ustajali, s školskim torbama na leđima, redovito su dolazili (Lea, Marija, Tin, Mihovil, Luka, Darija…). Bez njih bi zornice bile pomalo tužne. Veliki događaj, rođenje Djeteta, daje smiraj našoj jurnjavi. U svetoj noći dotičemo Božji mir. Božji zagrljaj svakog čovjeka, pa i onih zlih ljudi, nadilazi naše podjele, našu sljepoću srca…

Nakon jutrašnje zornice u slunjskoj crkvi svi su  pozvani na čaj u župsku dvoranu. Vani je minus pet stupnjeva pa topli čaj ima posebni okus i ukus. Zahvalni smo za dar zornica! 

Danas završava nastava u školama i poćinju božićni praznici. Danas će po mnogim školama biti predblagdansko raspoloženje. U slunjskoj osnovnoj školi u 11 sati djeca priređuju priredbu u božićnom ozračju. Večeras slunjske mažoretkinje s gostima u dvorani Pučkog učilišta priređuju predbožićno druženje uz pjesmu i svoje vještine.

Jutrošnja zornica u Slunju

Čaj nakon zadnje zornice u Slunju (mali Filip junak je zornica: redovito je dolazio s roditeljima i sekom Marijom)