Posjetili smo danas 36 obitelji – Pokopan Bratoljub Mujić

14 sij

Novi snijeg nije jutros iznenadio stanovnike slunjskog kraja a još manje cestare. Slunjske su ulice i prilazne ceste čišćene čitavu noć. Iznenadio nas je očišćeni trg pred crkvom…Sunce je granulo i slunjski je kraj bio kao u priči! Okićene grane i sunčeve zrake stvarale su neopisive prizore.

U 9 sati nastavak blagoslova kuća u župi Slunj. U pratnji župnika danas su Mihovil i Karlo. Počinjemo u maloj ulici V. Nazora. Više ja praznih nego nastanjenih kuća. Prelazima na Staru cestu u kojoj je stari hotel ili nekad katolički dom. Obitelji Jurašin, Božićević, Katić, Rendulić, Radočaj, Magdić, Štefanac…Penjemo se očišćenom stazom u Koransku ulicu. Tu je veterinarska apoteka. Odavde puca divan pogled na Rastoke, Taborište, prema Cvitoviću. Susrećemo prezimena Požega, Kampić, Cindrić, Perić i jednu obitelj Kramarić.

Nakon obitelji Gračan i Skukan moramo prekinuti zbog pogreba u Blagaju u 13 sati. Skupilo se mnoštvo naroda da iskaže poštovanje mladom čovjeku koji je preminuo u 41. godini života. U ime vatrogasaca toplim riječima oprostio se Mijo Močilac.

Nastavak blagoslova kuća u Školskoj ulici od 15.30 sati. Obišli smo desetak obitelji. U 17 sati misa u župnoj crkvi. To je veće nedjeljna misa.

Nakon mise obišli smo još 6 obitelji u jednoj zgradi. Bilo je 19 sati kad smo se rastali od obitelji Janje Magdić. Obišli smo danas 36 obitelji. Susreli smo drage ljude koji su u jednostavnosti i iskrenosti srca zaželjeli Božji blagoslov u svom domu. Ponosni smo na našu crkvu koja okuplja tako drage ljude, ljude otvorenog srca prema Božjoj dobroti i ljubavi.

Kod obitelji Žalac: Zdravko rado pomaže drugima ne samo čistiti snijeg

On živi sam ali nije prepušten samom sebi

Pogled prema Slunjčici

Kod obitelji Radočaj (koja živi u Cvitoviću a ima kuću u Slunju)

Meteorološka postaja u Školskoj ulici snabdjeva podacima širu javnost

Kod obitelji Janje Magdić

Jedan od današnjih prizora

Danas je u Blagaju pokopan Bratoljub Mujić koji je preminuo u 41. godini života.