Sunce danima skriveno iza naoblake – Ilegalni prijelaz granice – Preminuo Zvonko Matić

23 sij

Nastavlja se tmurno vrijeme s temperaturama ispod ništice u slunjskom kraju. Sunce je skriveno i nije nas obasjalo danima. Snijeg je prekrio naš kraj i postao je dio naše svakodnevnice. Zalihe drva u šupama naglo nestaju jer treba ložiti dan i noć. Pomislimo malo na ljude koji su udaljeni od trgovine, liječnika, crkve, škole. Oni su se doduše pripremili za zimu ali im dosadi samoća. ..Ceste su u našem kraju, one županijske i lokalne, prohodne. Pristup pojedinim domaćinstvima još uvijek je otežan.

Snijeg u Gradu Slunju ralice su zgurale u kutove ulica i trgova, ponekad na pločnike. Jednostavno cestari ne znaju kud s tolikim snijegom. Zbog soli snijeg je prljav. Čistoću i bjelinu snijeg možemo vidjeti kad se maknemo malo dalje od garda.

Večeras u 17.30 sati pred slunjskom crkvom

Ilegalni prijelaz granice – Dana 19. siječnja u mjestu Ličko Petrovo Selo, Općina Plitvička Jezera, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u nezakonitom prelasku državne granice zatekli su dvojicu državljana Albanije (25-godišnjak i 28-godišnjak). Oni su uhićeni i uz optužni prijedlog dovedeni nadležnom prekršajnom sudu. /javlja Pu ličko-senjska/

                      †

Preminuo je u 87. godini života ZVONKO MATIĆ  iz Grabarske 131a. Pogreb je u srijedu 25. siječnja u  14.30 sati u Cetingradu nakon mise u župnoj crkvi. Za njim žale supruga Anka, sinovi Milan i Nikola, snaha Vesna, unučad Kristina, Nikolina i Valentino te rodbina

Zvonko Matić (1930-2017)

Pogreb vlč FRANJE ŠIŠKA bit će u četvrtak 26. siječnja u 16 sati na grublju u Hreljinu. Obrede će predvodit riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić. Nakon pogreba služit će se misa zadušnica u župnoj crkvi. Vlč. Franjo /Franc/ bio je župnik u Zavalju, Cetingradu, Divjakama, Ravnoj Gori a najduže u Hreljinu. Rođen je 1933. godine.