Sv. Timotej i Tit, učenici sv. Pavla – Sajam u Slunju

26 sij

Danas crkva slavi učenike sv. Pavla, Timoteja i Tita. Pratili su Pavla na njegovim velikim misijskim putovanjima. Njima je uputio poslanice koje čine poklad naše vjere. Pavao im je povjerio vođenje tek osnovanih zajednica vjernika. Timotej je vodio zajednicu u Efezu, a Tit u Kreti. Bili su dakle biskupi, predsjedatelji zajednica. Vodili su brižno i s ljubavlju povjerene crkve. Prema svemu sudeći Timotej je umro u Efezu, ubili su ga svećenici božice Dijane oko 100. godine. Tit je umro u Kreti kao biskup.

Iako nisu uvjeti za vožnju biciklom, ipak skrati put do kuće…

Biskup Rogić predvodio misu na teološkom tjednu – Tijekom 57. teološko-pastoralnog tjedna na blagdan obraćenja sv. Pavla, u srijedu 25. siječnja, euharistijsko slavlje u sjemenišnoj crkvi Presvetog Srca Isusova na zagrebačkoj Šalati u koncelebraciji v.d. dekana Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Tončija Matulića i rektora Međubiskupijskog sjemeništa vlč. Matije Pavlakovića, te svećenika sudionika Tjedna predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.
Uvodeći u slavlje, podsjetio je na sv. Pavla i na njegov dijalog s Bogom koji je doveo do obraćenja. Na početku homilije biskup Rogić istaknuo je kako na taj blagdan cijela Crkva zaključuje Molitvenu osminu za jedinstvo kršćana. Molitva svakako ne smije izostati, jer uvijek ostaje načelo – što smo bliže Kristu, vjerodostojniji u poslanju sigurno ćemo biti bliži i jedni drugima. Osobito je to ostvarivije i uspješnije i ima izgledniju budućnost tamo gdje zajednička molitva potiče i predstavlja najveću snagu, rekao je biskup Rogić a javlja IKA. .

Snijeg, led, tmurno. Prošetali smo i napravili nekoliko “tmurnih” fotografija

Jutros je minus pet u Slunju i dalje je tmurno. Ranom zorom počeo je sajam četvrtkom u Slunju. Razumljivo da je manje naroda zbog hladnoće koja ne popušta…

Nađu se neke sitnice u sajmu koje je drugdje teško naći…