Danas sv. Blaž – Pogreb u Blagaju – Slavlje sv. Blaža u Slunju u 17 sati – Proglašenje športaša godine Grada Slunja – Susret katoličke mladeži u Vukovaru- Preminula Marija Jurčević

3 velj

Danas je sv. Blaž, biskup i mučenik, zvijezda koja ne zalazi na kršćanskom nebu. Rođen je 3. stoljeću u Sebasti u Armeniji i rano je postao kršćanin. Bio je liječnik i kao takav mogao je pomagati bolesnima i siromašnima. Zajednica vjernika prepoznala je njegovu vjeru, darežljivost i razboritost pa ga je izabrala za biskupa. Kada je u vrijeme cara Licinija na Istoku započeo veliki progon kršćana, u kojem su među prvima stradavali biskupi, Blaž je hrabrio svoje vjernike. Na njihov nagovor sklonio se u neku špilju, ali su ga brzo pronašli i izveli pred sud. Kako se nije htio odreći vjere u Krista, odsjekli su mu glavu i bacili ga u jezero. Bilo je to 317. godine. Vjernici su ga odmah počeli slaviti kao sveca. Njegovo se štovanje proširilo i na zapad. U Hrvatskoj je nekad bilo popularno ime Blaž i izgrađene su mnoge crkve njemu  u čast. Zaštitnik je grada Dubrovnika.

Snijeg se otopio: pogled na slunjski park

Po zagovoru sv. Blaža danas se blagoslivlju grla (grličanje). U Slunju je misa s blagoslovom grla u 17 sati.

Danas je pogreb Jele Flanjak u Blagaju nakon mise u župnoj crkvi u15 sati.

Danas je u 18 sati proglašenje najboljih športaša Grada Slunja u prošloj godini i to u dvorani Pučkog učilišta.

PROGRAM SUSRETA HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI U VUKOVARU 0D 29. 04. do 30. 04. 2017: 

Subota, 29.4.2017.

Dolazak k obiteljima, ručak, druženje s domaćinima, odmor
16:00 Program u župama, duhovni program
22:30 Kraj programa po župnim zajednicama

Nedjelja, 30.4.2017.

09:00 Dolazak na Memorijalno groblje u Vukovaru i molitva
11:30 Središnje euharistijsko slavlje
13:00 Program po gradu
18:00 – 20:00 Završni koncert SHKM-a

Ponedjeljak, 1.5.2017.

Mogućnost za ostanak – razgledanje po nadbiskupiji

STARTAS TENISICE – Organizacijski odbor Susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru u suradnji s vukovarskom tvornicom Borovo nudi mogućnost kupnje posebno dizajnirane Startas tenisice u povodu toga Susreta.
Tenisice se mogu naručiti na stranici IndieGoGo kampanje. Tom crowdfunding kampanjom želi se obogatiti Susret hrvatske katoličke mladeži i ponuditi jedinstvena uspomena na dane Susreta. Svi koji se odluče kupiti ovu posebnu Startasicu, mogu izabrati između dva modela: muškog modela na kojemu je crveni logotip Susreta i plavi obrub i ženskog modela s plavim logotipom i crvenim obrubom. Plaćati se može kreditnom karticom. Cijene su izražene u američkim dolarima kako bi se moglo primati plaćanje kreditnim karticama. Cijena jedne tenisice je 31 dolar odnosno 220 kuna.

Otapanje snijega podiglo je razinu naših rijeka ali nema opasnosti od poplava: Slunjčica danas u 13 sati

                     †

Preminula je u 95. godini života MARIJA JURČEVIĆ iz G. Gline 163. Bit će pokopana u subotu 4. veljače u 14 sati na groblju u Cvitoviću. Za njom žali kćerka Dragica, zet Mile, unuci i rodbina