Dan bolesnika – Misa u Slunju u 17 sati

11 velj

Danas slavimo spomen Majke Božje Lurdske vezan uz njezina ukazanja Bernardici Soubirous (SUBIRÚ) u špilji Massabielle (MASABJEL) u Lourdesu (LURDU), između 11. veljače i 16. srpnja 1858. godine. Bernardica je imala 18 ukazanja u kojima joj je Gospođa u bijelom, kako ju je Bernardica najprije nazivala, otkrila da je ona Bezgrešno Začeće. U tim viđenjima povjerila joj je i tri tajne koje se odnose na čovječanstvo. Sve se to dogodilo tek četiri godine nakon što je papa Pio IX. proglasio dogmu o Marijinu Bezgrešnom začeću. Papa Leon XIII. je 1891. godine odobrio liturgijsko slavlje tih ukazanja, i to samo u pokrajini u kojoj se nalazi Lourdes. Papa Pio X. protegnuo je ta slavlja na cijelu Crkvu.

Svjetski dan bolesnika utemeljio  papa Ivan Pavao II. 3.svibnja 1992.g.  Cilj toga Dana  je pobuditi osjetljivost Božjeg naroda i građanskog društva za svijet patnje, pomoć onima koji trpe. Upravo je blagdan Gospe Lurdske odabran za taj dan. Tako je ovaj dan prihvaćen od svega društva. Krist je čovjeka poučio činiti dobro onomu koji trpi ali i trpljenjem činiti dobro. Trpljenjem sudjelujemo u spašavanju svijeta. 

Jutros je sav slunjski kraj u magli

Danas, na Dan bolesnika, posebnu pažnju obraćamo našoj braći i sestrama koji trpe i potrebiti su naše pomoći i podrške. Večeras slavimo misu u slunjskoj u crkvi u 17 sati. Molimo susjede, rodbinu, prijatelje i ljude dobre volje da pomognu starijima i bolesnima da dođu na misu, da dožive zajedništvo u vjeri i ljubavi.

Jutros je sav slunjski kraj u magli. Velika je vlaga u zraku. Temperatura je oko ništice pa postoji opasnost od poledice. To je upozorenje pješacima i vozačima da obrate pažnju na kritična mjesta gdje ih može iznenaditi led.

Sa mise u 17 sati u Slunju