Papa Franjo odgovara – Sunčani četvrtak

16 velj

Predstavljanje knjige Pape Franje – Izdavačka kuća Kršćanska sadašnjost priređuje danas predstavljanje knjige „Papa Franjo odgovara. Intervjui i tiskovne konferencije” danas u 19 sati u dvorani „Vijenac” Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29a u Zagrebu.

U predstavljanju knjige sudjeluju direktor i glavni urednik Kršćanske sadašnjosti dr. sc. Stjepan Brebrić, sisački biskup dr. sc. Vlado Košić i novinar Silvije Tomašević. U glazbenom dijelu sudjeluje Collegium pro musica sacra – Schola cantorum, a program vodi don Anton Šuljić, prof. O Papi Franji pisano je senzacionalistički pa su mnogi površno ili pogrešno informirani o Papi Franji. Stoga će ova knjiga mnogima dobro poslužiti da doznaju izvorne papine poruke a ne tumačenja iz treće ruke.

Papa na jučerašnjoj audijenciji – Spoznati da nas Bog ljubi „korijen“ je kršćanske nade koja nikada ne postiđuje, koja nikoga ne isključuje, niti marginalizira – kazao je papa Franjo na jučerašnjoj općoj audijenciji u dvorani Pavla VI. Sveti je Otac nastavio niz kateheza o kršćanskoj nadi, a u središtu njegova promišljanja je bio odlomak iz Poslanice sv. Pavla Apostola Rimljanima. Papa je istaknuo da je kršćanska nada izvanredan dar koji ne isključuje druge, već koji zbližava ljude. Kao kršćani smo pozvani s poniznošću i jednostavnošću biti njezini „kanali“ kako bi došla do sviju – rekao je.

Jutros na Plitvicama vedro, sunčano…

Podareni su nam sunčani dani – Nižu se sunčani dani u plitvičko-slunjskom kraju. Jutros je na Plitvicama posve vedro. Sunce otapa ostatke snijega. Jutra su hladna ali izlaskom sunca temperatura se penje.

Završavaju duhovne vježbe na Plitvicama – Danas završavaju duhovne vježbe koje je vodio biskup mons. Zdenko Križić. Sudjeluje osam svećenika, mala ekipa ali je zato atmosfera prijateljska i intimna. Danas se osmorica svećenika vraćaju u svoje župe s novim motivacijom za navještaj Riječi ili posluživanje naroda evanđeoskom porukom koja otvara pogled u sutrašnji dan.

z