Preminuo Tomislav Ivančić, omiljeli hrvatski svećenik

17 velj

U 79. godini života i 51. godini svećeništva danas u petak 17. veljače preminuo je mons. dr. Tomislav Ivančić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, karizmatički propovjednik, voditelj duhovnih seminara.
Rođen je 30. studenoga 1938. godine u Davoru. Godine 1960. stupa u Bogoslovno sjemenište u Zagrebu, a nakon 6 semestara bogoslovije u Zagrebu odlazi u Rim. Zaređen je za svećenika 1966. Godine 1971. doktorirao u Rimu na Katedri fundamentalne teologije. Radi kao profesor na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, a 1998. imenovan je dekanom toga fakulteta. Godine 2001. izabran je za rektora zagrebačkog Sveučilišta, a od 2010. godine imenovan je profesorom emeritusom.
Za cjelokupni istraživački teološki i filozofski rad, prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman odlikovao ga je najvišim priznanjem za znanstveni rad – redom Danice hrvatske, medaljom Ruđera Boškovića. Utemeljitelj je Zajednice Molitva i Riječ i Centra za duhovnu pomoć. Širokoj javnosti poznat je po duhovnim nagovorima, seminarima, duhovnim vježbama, hagioterapiji odnosno logoterapiji. Govorio je da mu je vrlo jednostavno razgovarati s ateistima.

Tijelo mons. Ivančića bit će izloženo 20. veljače od 9 sati na Mirogoju. U 10 sati je misa a potom ukop.

Slikovni rezultat za tomislav ivančić

Mons. Ivančić mnogima je pomogao da duhovno ozdrave