Blagdan Katedre sv. Petra – Mladi se pripremaju za Vukovar – Preminula Anka Petrović

22 velj

Danas crkva slavi blagdan neobičnog naziva: Katedra sv. Petra. Od 4. stoljeća u Rimu se današnji dan slavi kao znak jedinstva Crkve sazidane na apostolu Petru. Danas bi valjalo posegnuti za tekstom koji nam donosi evanđelje sv. Mateja u 16. glavi, 16. redak: “A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni  sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena  neće je nadvladati. Tebi ću dati ključeve  kraljevstva nebeskoga, pa što god  svežeš na zemlji, bit če svezano i na nebesima…” Današnji blagdan vuče korijene iz 1. stoljeća kada se toga dana slavio sv. Petar kao zaštitnik Crkve.

Jutros je lijepo i sunčano vrijeme u slunjskom kraju. Čak je bez mraza. Visibabe su u punom cvatu. Snimili smo jutros u 10 sati nekoliko snimaka uz oblu Slunjčice.

Jutros snimljene visibabe koje su našle ugodno stanište uz obalu Slunjčice

Susret mladih u Vukovaru – Rok prijave mladih za Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru koji se održava 29. i 30. travnja produžen je do 6. ožujka 2017. Dakle do 6. ožujka najkasnije trebaju se prijaviti oni koji žele hodočastiti.  Od podataka treba ime i prezime, spol, datum rođenja, veličina majice, mobitel odnosno e-mail, mjesto i župa.

                      †

Preminula je u 69. godini života ANKA PETROVIĆ iz Rastoka 28. Živjela je skromo i uglavnom od socijalne pomoći. Preminula je u karlovačkoj bolnici. Bit će pokopana u Slunju u petak.

Anka Petrović /1948-2017)