Prvi petak u mjesecu – Preminula Janja Matić

3 ožu

Na Prvi petak u mjesecu vjernici na poseban način slave Srce Isusovo. Vrhunac Božje ljubavi upravo je na Veliki Petak pokazalo koliko mu je stalo do čovjeka. Isusovo je srce kopljem probodeno zbog našeg spasenja. Vjernici se rado okupljaju na Prvi petak u mjesecu u većem broju na misno slavlje, ispovijed i pričest.  Tako će i danas u 17 sati vjernici slaviti u slunjskoj crkvi misu u čast i hvalu Srca Isusova. Pola sata prije mise mogućnost ispovijedi.

Slovenski Caritas u suradnji s Javnom agencijom Republike Slovenije za sigurnost prometa i drugim suradnicima i ove godine organizira korizmenu akciju “40 dana bez alkohola”. Pokušajmo sami u korizmi ne okusiti alkohola! Najteže je pobijediti samoga sebe! Zabilježili su kroničari da je Atila zvan “Bič Božji” iz Azije preko Rusije provalio u Europu. Žario je i palio, rušio gradove, pljačkao i ubijao. Došao je do sjeverne Italije u pohodu na Rim. Tadašnji Papa izišao je pred njega u papinskom ornatu i s njim razgovarao. Kažu da mu je rekao po prilici: “Atila, pobijedio si tolika carstva, gradove i porobio narode. Pokušaj pobijediti samoga sebe!” Kažu da se Atila zamislio i vratio sa  svojim hordama u Aziju. Koliki su ljudi robovi svojih strasti, predrasuda, nametnutih stavova. Još to opravdavaju i ističu kao vrlinu!

Danas je pogreb Ante Čančara (87) u Vagancu u 15 sati i u Rakovici (Korita) u 13 sati pogreb Marije Magdić.(91).

Danas je, nakon jutarnje  naoblake sinulo sunce. Opet se možemo  radovati divnom sunčanom danu. Oko podne primijetili smo žutog leptira u letu i pčele kako obilaze tek procvale poljske cvjetiće.

U tijeku je snimanje vodovodne mreže po Slunju

                       

Preminula je u 78. godini života  JANJA MATIĆ  iz Grabarske 43. Pogreb 4. ožujka u 14 sati u Cetingradu. Za njom žale muž Ivan, sin Ivica, snaha Mirjana, unuci Ilija, Željko i Tomislav, brat Jure s obitelji