Uoči prve korizmene nedjelje – Proljeće u našem kraju

4 ožu

Pred nama je prva korizmena nedjelja. Korizma je povlašteno vrijeme kad produbljujemo svoju vezu s Bogom. Mi smo “ovisna bića”. Ta je ovisnost spasonosna. Slično kao što potok ovisi o izvoru: bez izvora potok usahne, stvore se lokvice, život se gasi…Ako pokušamo prekinuti vezu s Bogom i stvoriti druge “ovisnosti”  i u njima vidjeti jedini spas, onda smo bez budućnosti. Mi pokušavamo stvoriti druge ovisnosti bez Boga. Isus je odbio takve napasti kao što su bogatstvo, slava i moć i vidio jedinu slavu i bogatstvo u Ocu nebeskom. Mi ga slijedimo. U korizmi pročišćavamo svoje ovisnosti i uspostavljamo  i učvršćujemo svoju spasonosnu vezu s Bogom.

Sunčana subota u slunjskom kraju. Jutros je bilo plus 8 stupnjeva a temperatura će se dići čak do 20! Čist zrak. Oko nas se budi život…Danas je misa u slunjskoj crkvi u 17 sati. Očekujemo velik broj vjernika koji znaju i prepoznavaju ljepotu i snagu Gozbe ljubavi. Za vjernike je već subota navečer i nedjelja vrhunac tjedna.

Sve su jasniji znakovi proljeća (snimak uz Slunjčicu)

Ovi narcisi samo što nisu procvjetali

Vlč. Mandura po treći put u Afganistanu – Svečani ispraćaj 6. hrvatskog kontingenta u misiju potpore miru “Resolute Support” (Odlučna potpora) u Afganistan 3. ožujka započeo je misom u vojarni “Pukovnik Marko Živković” u Zagrebu. Misi se pridružio i vojni kapelan vlč. Vladislav Mandura koji po treći put odlazi s vojnim kontingentom u Afganistan. Afganistanska pustinja i korizma imaju nešto zajedničko. Oslobođeni tolikih navezanosti u svakodnevnici, u pustinji se gleda drugačije na život i svakodnevnicu.