Cetingrad: 8. natjecanje mladih Crvenog križa Slunj

14 ožu

11.03.2017. godine u prostorijama Osnovne škole Cetingrad održano je 8. Gradsko natjecanje mladih Crvenog križa Slunj na kojemu je sudjelovalo ukupno 5 ekipa i to 3 ekipe u kategoriji podmlatka i 2 u kategoriji mladeži. Cilj natjecanja i smotre mladih HCK je promovirati temeljna načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa te upoznati i uključiti što veći broj mladih u humanitarne programe kojima je svrha pomoći svima gdje god je to potrebno.

 Natjecanje mladih provodi se kroz šest različitih radilišta na kojima se nalaze različiti zadatci za rješavanje.
Na prva četiri radilišta ekipe su rješavale pismene zadatke a na zadnja dva čekao ih je praktični dio prikaza pružanja prve pomoći. Natjecanje se odvijalo pod budnim okom sudaca koji su ih ocjenjivali na svakom radilištu a komisija za zbrajanje bodova bila je zadužena za provjeru točnosti te izradu konačne liste rezultata.
Ove godine pobjednička ekipa bila je iz Osnovne škole Cetingrad te jedna ekipa iz Srednje škole Slunj koje su se plasirale na sljedeću razinu natjecanja a to je Međužupanijsko natjecanje u Istarskoj županiji.
Puno hvala učiteljima Osnovnih škola koji su pripremali ekipe: Marina Mrkonja, Josip Štefanac i Marinko Tominac. Čestitamo im na uloženom trudu i radu s djecom, jer bitno je znanje svakog pojedinca a ne samo pobjedničke ekipe.
Hvala našim volonterima Ani Flanjak, Katarini Katić i Ivanu Golek koje su pazile da sve bude u redu, našim šminkericama Mateji Obajdin, Kristini Vlašić i Ivoni Štefanac te Leonu Dijanežević na super fotografijama!
Posebna zahvala ide učiteljima osnovne škole Cetingrad i ravnateljici na gostoprimstvu i učenicima koji su odlično odglumili zadobivene ozljede! Mirjana Puškarić, ing