Srijeda, 15. ožujka – Djeca i starije osobe – Izgorjela kuća u Veljunu – Preminula Marija Obrovac

15 ožu

Jutro 15. ožujka. Sunčano ali ne posve bistro. Započesmo dan jutarnjom misom u slunjskoj crkvi u 8 sati. Grupa vjernika, dvojica svećenika. Misa naoko obična a ipak je misa neponovljivi događaj. Posadašnjenje Kristove žrtve ljubavi daje smisao novom danu.

Djeca i starije osobe – Posjet bolesniku. U bolesti i nemoći dolazimo do istine o samima sebi. Tko smo? Karijera koju smo izgradili izgleda blijeda. Čovjek je ne usamljeni otok nego biće odnosa. To u nemoći posebno doživljavamo. Kako nam je draga lijepa riječ prijatelja! Odnos prema Bogu pročišćava se. Nestaje pomalo naše bahatosti, oholosti, postajemo kao djeca koja pružaju ruke k drugima. Dijete je drago upravo zbog svoje otvorenosti drugomu. Ono ne može odrasti bez pružene ruke odraslih. Nije to sramota za dijete što ovisi o ljubavi roditelja, odraslih. Predanje u Božje ruke je otvorenost. U našoj nemoći mi se izručujemo Božjoj ljubavi koja nas može povesti u posve nove dimenzije. Nije to sramota za čovjeka nego šansa. Stvaralačka Božja snaga od fragmenata našeg života može sastaviti nešto lijepo. To nije u našoj moći ali po otvorenosti vjere i ljubavi na dobrom smo putu da se to dogodi. Ako vi, iako zli, nećete djetetu umjesto ribe dati zmiju, kako Otac nebeski onda neće uslišiti vašu molitvu!

Oko Slunjčice život sve bujniji

Izgorjela kuća u Veljunu – Jučer se vatrogasna sirena DVD-a Slunj često oglašavala. Razlog je paljenje korova pri čemu se vatra otme kontroli. Požar s najtežim posljedicama dogodio se jučer oko 13 sati u Veljunu. Čovjek u 80-tim godinama spaljivao je korov i nisko raslinje ispred svoje obiteljske kuće. Vatra se proširila na susjednu parcelu i zahvatila dva drvena spremišta i drvenu kuću 54-godišnjeg susjeda. Tom prilikom izgorjelo je krovište i unutrašnjost kuće. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Slunja, a materijalna šteta je veća od 95.000 kuna. Nadležnom Državnom odvjetništvu bit će dostavljeno izvješće o događaju. Iako su kazne stroge i paljenje vatre na otvorenom treba prijavi, ljudi ne misle na posljedice. Udruženi vjetar i suha trava mogu izbjeći kontroli.  

                      †

Preminula je u 88. godini života  MARIJA OBROVAC  iz Ponora 7. Bit će pokopana na groblju u Cvitoviću 15.03. u 16.30 sati. Za njom žale sin Milan, kćerke Anka i Kate, snaha, zetovi, unučad i praunučad