Prohladno jutro ali sunčano – Sajam u Slunju – Ohrabrenje roditeljima

16 ožu

„Uskrsli Gospodin koji živi među nama i s nama sposoban je iscijeliti naše srce – on to čini ako ga zatražimo. On je taj koji nam omogućava da, unatoč našoj malenosti i siromaštvu, iskusimo Očevo suosjećanje te slavimo čudesa njegove ljubavi. Razumljivo je, stoga, da sve što možemo učiniti za braću nije ništa drugo doli odgovor na ono što nam je Bog učinio i što nastavlja činiti za nas“, kazao je Papa na jučerašnjoj audijenciji…Prema tome, sâm Bog, nastanjujući se u našem srcu, nastavlja služiti onima koje svakodnevno susrećemo, naročito najpotrebitijima. Papa Franjo je naglasio kako je riječ o milosti kada imamo iskustvo da ne živimo zapovijed ljubavi onako kako bismo trebali. To nam iskustvo pomaže shvatiti da mi sami nismo sposobni istinski ljubiti, nego je potrebno da Gospodin stalno obnavlja taj dar u našem srcu.

Sunčani četvrtak u Slunju: kava se može popiti na otvorenom

Ohrabrenje roditeljima koji imaju djecu – U tužnoj demografskoj slici u Hrvatskoj dolazi poneki blijesak. Nisu to samo hrabri roditelji koji se odluče na peto, šesto dijete nego i neki poslodavci. Tako doznajemo da poslodavac tvrtke Furnir u Otoku, koja zapošljava 130 radnika, svakoj majci za novorođenu bebu daruje 10.000 kuna. Čovjek se zove Alexander Gantenbrink i iz Njemačke je. Ovo nas potiče na misao da i poslodavci trebaju misliti na buduće radnike! Vlada je konačno počela voditi brigu o natalitetu. Ali, vlada je samo jedan igrač, doduše važan igrač, u ovom prevažnom području. Ali, također i drugi, pa i poslodavci, trebaju pokazati brigu i odgovornost u rađanju novog naraštaja bez kojega sve pada. Odmah moramo reći da mnogo novca odnosno visoki standard ne donosi automatski veći broj djece. Djecu imaju i rađaju oni koji vole djecu bez obzira na materijalne uvjete. Ali, treba obitelji s većim brojem djece ohrabriti ne samo moralnom podrškom nego i novčanom potporom. Možemo zamisliti staru naciju koja je ostala bez djece. Tko će im pružiti čašu vode u starosti i nemoći? Tko će im puniti mirovinske fondove?

Ponuda sadnica pa i onih iz egzotičnih zemalja

Danas  je u Slunju sajam. Jutarnji mraz nestao je pred sunčevim zrakama koje su ugrijale slunjski kraj. Sajam četvrtkom u Slunju privukao je ljude iz šire okolice. Bilo je ugodno prošetati i susresti prijatelje  i znance. Evo nekoliko snimaka sa današnjeg sajma u Slunju.