Proljeće se budi – Danas misa u Slunju u 17 sati – Preminula Višnja Špehar

20 ožu

“Otići na zdenac i zahvatiti vode je napor i gnjavaža; bilo bi lijepo imati na raspolaganju neko tiho vrelo! Ali Isus govori o nekoj drugoj vodi. Kada žena shvati da je čovjek s kojim razgovara prorok, povjerava mu vlastiti život i postavlja mu vjerska pitanja. Njezinu žeđ za ljubavlju i puninom života nisu zadovoljili ni petorica muževa koje je imala, štoviše, iskusila je razočaranja i prijevare, zbog toga žena ostaje dirnuta velikim poštovanjem koje Isus ima za nju i kada on govori o pravoj vjeri, kao odnosu s Bogom Ocem „u duhu i istini“, tada ona intuitivno shvaća da bi taj čovjek mogao biti Mesija te Isus – što je vrlo rijetko – to potvrđuje: «Ja sam, koji s tobom govorim« (r. 26). On se očituje Mesijom ženi s tako nesređenim životom?!” . između ostalog rekao je papa jučer nakon Abgelusa sa prozora odakle se obraća brojnim hodočasnicima.

Sveti Josip koji se slavi 19. ožujka liturgijski se slavi danas. Nekima je to nerazumljivo. Ali Korizma, zapravo korizmene nedjelje, imaju veću važnost od blagdana svetih pa i svetog Josipa. Koji su bili jučer u Cetingradu vidjeli su da je boja u misi ljubičasta i čitanja od nedjelje. Danas ćemo u Slunju slaviti sv. Josipa s misom u 17 sati! 

Tko ih može izbrojiti? Snimljeno jutros u župskom vrtu u Slunju

Jutros je divan sunčani dan. Posve je tiho. Možemo čuti “kako zemlja diše”. Bujica života neprimjetno izlazi iz tame zemlje i pokazuje svaki dan neke detalje. Proljeće koje je snivalo u zemlji pomalo izlazi na svjetlo dana.

Danas u 10 sati u Slunju (u pozadini cvitovačka crkva)

Danas u 10 sati u Slunju

                            †

Preminula je u 56. godini života VIŠNJA ŠPEHAR iz Rastovače. Bit će pokopana na groblju u Drežniku u utorak 21. ožujka u 16 sati. Za njom žale muž Mirko, sin Petar,  kćerke Ilijana i Jelena, majka Jelka, brat, sestre s obiteljima