Danas Blagovijest – Dan narcisa – Pomicanje kazaljki satova – Preminuo Nikola Kuterovac

25 ožu

Crkva danas slavi blagdan Blagovijesti ili Navještenja. Riječ je o slavljenju Isusova začeća, jer danas nas točno devet mjeseci dijeli do Božića – rođenja Isusa Krista. Blagovijest nam u sjećanje priziva onaj događaj kad je anđeo došao Mariji i navijestio joj rođenje Isusa Krista, očekivanoga Mesije. Na taj nas događaj dnevno podsjećaju crkvena zvona ujutro, u podne i na večer, kada katolici mole Anđeosko pozdravljenje. Ovu molitvu mole revni vjernici i tako slave Isusov dolazak preko djevice Marije među nas ljude.

Popiti kavu s prijateljima posebni je doživljaj

Blagovijest je i zaštitnik gospićke katedrale. Danas će biskupi iz metropolije slavitri misu u 17 sati zajedno s domaćinom mons. Zdenkom Križićem i biskupom u miru mons. Milom Bogovićem. Danas je i korizmeno hodočašće  Ogulinskog i Senjskog dekanata: pridružit će se slavlju u 17 sati u katedrali.

Danas je u 20 sati godišnja skupština KUD-a “Korana” Slunj u prostorijama KUD-a 

Danas u Slunju misa u 17 sati a u Blagaju pogreb Jose Mujića u 14 sati a u Cetingradu pogreb Slave Paulića u 15 sati.

Dan narcisa – Danas je Dan narcisa. Ovaj simpatični proljetni cvijet  koji resi naše vrtove postao je simbol borbe protiv raka. Danas će se po mnogim gradovima nuditi cvjetovi narcisa a prihod ide za borbu protiv raka dojki. Rak dojke najčešći je tumor kod žena i njegovo rano otkrivanje spašava život. Na to se posebno ukazuje danas na Dan narcisa. U slunjskom parku također se nude cvjetovi narcisa. Zatekli smo gradonačelnika Juru Katića, ravnateljicu Doma zdravlja sa suradnicima, predstavnike Crvenog križa. Građani u tišini kupe po koji cvijet i odlaze sa željom da njihov mali prilog pomogne oboljelima od ove opake bolesti.

Narcisi u slunjskom parku danas

Pomicanje kazaljki satova – U noći ove subote na nedjelju pomiču se kazaljke satova! To znači da treba kazaljke pomaknuti jedan sat unaprijed: u 2 sata staviti tri sata! Ovo vrijeme traje do 28. listopada kad se kazaljke pomiču natrag te 3 sata postaju 2 sata! Noćas spavamo sat kraće, ali zbog toga dobivamo duži dan. Dobro je stoga poći večeras spavati sat ranije!. Dakako i pomaknuti kazaljku sat unaprijed!

Narcici u župnom vrtu u Slunju

Gospić: Sabor biskupa Riječke metropolije  – Danas u subotu 25. ožujka u biskupskom Ordinarijatu u Gospiću održan je Sabor biskupa Riječke metropolije.  Pod predsjedanjem riječkog nadbiskupa i metropolita Ivana Devčića na saboru su sudjelovali porečko-pulski biskup Dražen Kutleša, krčki biskup Ivica Petanjak i gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, koji kao gospićko-senjski biskup na Blagovijest tradicionalno ugošćuje biskupe metropolije.
Na Saboru su izvješće o radu Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.” i Teologije u Rijeci iznijeli vicerektor sjemeništa o. Marko Stipetić i doc. dr. Božidar Mrakovčić. Godišnje izvješće o radu Međubiskupijskoga ženidbenog suda I. stupnja iznio je sudski vikar mons. mr. Emil Svažić. Nakon njihovih izlaganja biskupi su zajedno s nadbiskupom Devčićem raspravljali o zajedničkim pitanjima Riječke metropolije.
Susret će završiti misnim slavljem koje će u gospićkoj katedrali Navještenja BDM predvoditi biskup domaćin mons. Križić. – javlja Ika.

Papa Franjo u Milanu – Papa Franjo je svoj pastoralni pohod Milano započeo posjetom periferije: uputio se iz zračne luke Linate prema četvrti Forlanini u istočnom dijelu grada, gdje je stigao u 8:30. Papa se susreo s romskim, muslimanskim i izbjegličkim obiteljima koji žive u naselju „Case Bianche“. Stanovnici te četvrti Papi su uručili nekoliko darova, a među njima je bila i slika Gospina kipa te svećenička štola.

 

                                         

Preminuo je NIKOLA KUTEROVAC iz Malog Vukovića 71. Rođen je 1935. Vjenčao se s Milkom Puškarić 1960. Nisu imali djece. Milka je preminula 14.02.2017. a on je pošao za njom

.

Bit će pokopan u ponedjeljak 27. ožujka u 16 sati na groblju u Slunju. Za njim žale nećaci, rodbina