4. korizmena nedjelja – Potpisivanje peticije

26 ožu

Slijepcu od rođenja Isus daruje vid. Darovani vid slika je vjere: tko je povjerovao Isusu taj je progledao! Taj gleda novim očima. Vidi svijet drugačije. Slijepac od rođenja primio je vid kao čisti dar. Tako je i vjera dar. Naravno kad ju se prihvati kao dar. To je dar novoga gledanja. Novošću gledanja ne može se zaboraviti da je to dar. Darovano ima veću vrijednost od stečenog, zarađenog. Dar se ne može odijeliti od zahvalnosti. Zato se vjernici okupljaju na euharistiju, zahvaljivanje. Tako i danas, na četvrtu korizmenu nedjelju..

Sa sinoćne mise u Slunju /foto Lea/

Jutros smo morali ranije ustati. Počelo je ljetno računanje vremena. Trebat će nekoliko dana dok se priviknemo na ovu promjenu. Jutros je slavljena Misa u 8 sati u Slunju. Koliko god upozoravali na ljetno računanje vremena  tj. pomicanje kazaljki na satovima sat unaprijed, neki zaspu i začude se što se sad događa. 

Misu u 11 sati prenosi izravno Radio Slunj iz slunjske župne crkve. U Bagaju misa u 14 sati

Misa u 11 sati

Križni put danas i u petak u 18 sati u slunjskoj crkvi!

Danas se potpisivala i u Slunju peticija o zaštiti ljudskog života od začeća do prirodne smrti čiji je inicijator “ProLife”. Tužna demografska slika Hrvatske zove na uzbunu! Svatko može pružiti podršku  kulturi života. Pomozimo ženama koje žele treće, četvrto, peto dijete…Zaštita nerođenih treba ući i u zakonodavstvo!

O otetoj časnoj sestri ni traga – Biskupi afričke države Mali pokrenuli su inicijativu za oslobođenje č. sestre Cecilije Narvaez ArgotiI. Ova časna sestra kolumbijske nacionalnosti pripadnica sestara Kongregacije sestara franjevki Bezgrešne, oteta je 7. veljače u mjestu Karangasso, na jugu Malija. Otimači bi mogli biti džihadisti a nije isključena klasična otimica s otkupninom. Do sada se nitko nije javio s nekim zahtjevom. Biskupi mole otmičare da puste sestru a vjernike pozivaju na molitvu.

 

 

Večeras prije križnog puta Lea je zabilježila ovaj motiv

Lea na djelu