Slunj: vatrogasci, športaši, branitelji kod Isusova groba

14 tra

Prošle godine slunjski su vatrogasci obnovili tradiciju čuvanja Isusova groba. Ove su godine nastavili. Pridružili su im se športaši i branitelji. Od 19 sati uz Isusov grob izmjenjivali su se ćlanice Kickboxing kluba “Tigar”, djevojke koje su skupile pregršt odličja na raznim takmičenjima u zemlji i inozemstvu. S njima je trener Milenko Bosanac.

Slunjske “tigrice” na “straži”

Iza športašica u svečanim odorama izmjenjivali su se po dvojica vatrogasaca pred Isusovim grobom. Silaskom u grob Isus se solidarizirao sa svakim čovjekom. U našem umiranju on je s nama pa tako i u grobu. Ali, grob nije “tihi dom” nego postaja prema Uskrsnuću.

Vatrogasce su zamijenili članovi nogometnog kluba “Slunj” s trenerom Zdravkom Cindrićem. Usput rečeno oni su prvaci u Županijskoj ligi. Dvojica po dvojica po 15 minuta u tišini su stajali pred otajstvom Isusove smrti i uskrsnuća. Šutnja je najbolji govor u ovom trenutku. Grob nije zadnja riječ.

NK “Slunj” pred crkvom

Nakon nogometaša nastavili su bdjeti branitelji. Tijekom večeri dolazili su i drugi ljudi načas pokloniti se Isusu koji je za nas umro i uskrsnuo. .