Uskrsni ponedjeljak: misu u Slunju 11 sati predvodi biskup Bogović

16 tra

Drugi dan Uskrsa vjernici slave svečano. Zapravo čitava vazmena osmina ima posebno značenje u svijesti vjernika. Uskrsni je ponedjeljak i državni praznik u Republici Hrvatskoj kao i u ostalim naprednim kršćanskim zemljama. Zabranjena su sva druga slavlja osim pogrebnih misa jer je Uskrs najveći blagdan.

Na  uskrsni ponedjeljak 17. travnja, u slunjskoj crkvi misu će predvoditi biskup u miru mons. Mile Bogović u 11 sati. Popodne još jedna misa u 18 sati.

Uskrsna svijeća na istaknutom je mjestu u svetištu (u Slunju)

U ovom tjednu, uskrsnoj osmini, mise su u utorak, srijedu, četvrtak i petak u 8 sati, u subotu u 18 sati u slunjskoj crkvi!

Slavlje Jurjeva u nedjelju 23. travnja u Lađevcu u 12 sati!

Nakon kiše koja je dar neba suhim poljima, jutros je vedro, čist zrak u slunjsko-plitvičkom kraju. Ugodno je prošetati rosnim voćnjacima i udahnuti svježi zrak. Jutarnje sunce igra se s kapljicama rose na cvjetovima jorgovana, jabuka, šljiva…

Umrla u 117. godini života – U dobi od 117 godina i 137 dana preminula je Emma Morano, najstarija žena u Europi. Živjela je u Verbaiji (Italija) i u zadnje vrijeme nije izlazila iz kuće. Rođena je 29. studenog 1899. kad je još bio kralj Umberto ! Koristila je svakodnevno jaja u ishrani.