Srijeda u vazmenoj osmini – Preminuo biskup Anton Bogetić

19 tra

Danas je godišnjica izbora pape Benedikta XVI. koji je 16. travnja navršio 90 godina života. Izabran je za Papu 19.04.2005. godine. On je učinio hrabri potez: povukao se sa službe Petrova nasljednika zbog poodmakle dobi 28.02.2013. kad je izabran papa Franjo. Papa Benedikt je vrsni teolog koji i danas ponire u dubine Božje mudrosti..

Preminuo istarski biskup u miru mons. Anton Bogetić – Dok smo pozivali vjernike na molitvu za istarskog biskupa mons. Antona Bogetića, on je u međuvremenu preminuo. Trebao je 24. travnja navršiti 95 godina života.

Molitveno bdjenje uz izloženo tijelo preminuloga umirovljenog porečkog i pulskog biskupa Antuna Bogetića bit će u četvrtak 20. travnja u 20 sati u pulskoj katedrali, a molitvu Večernje predvodit će umirovljeni biskup Ivan Milovan.
U petak 21. travnja u 8 sati molitvu Jutarnje u pulskoj katedrali predvodit će generalni vikar biskupije mons. Vilim Grbac. Svečana sprovodna misa za biskupa Bogetića je u 14 sati. Nakon mise sprovodni obredi održat će se u Premanturi.

Slikovni rezultat za Antun bogetić.

Mons. Anton Bogetić

Jutros je u slunjskom kraju oblačno, prohladno. Mraz nije uništio voćnjake iako i dalje strepimo zbog mrazeva. Kiša je obilno natopila zemlju i sad treba sunca…

Danas u 16 sati pokopana je na slunjskom groblju Anka Žalac iz Slunja uz veliko mnoštvo naroda. Nakon sprovoda slijedila je misa u župnoj crkvi. Ova draga žena ostat će nam u dragom sjećanju. Ostavila je dobro svjedočanstvo ne samo u radosrtima  nego i u  nošenju križa bolesti…