Jutros lagani mraz – Danas: skupština umirovljenika, večer bećarca, misa…

22 tra

Papa Franjo putuje 28. travnja u Egipat i ostaje dva dana. Služba Božja predviđena je drugi dan posjeta prije podne. Putovanje ostaje po planu koji je donesen prije terorističkih napada na dvije crkve. Ipak je promijenjeno mjesto misnog slavlja. Drugi stadion pruža bolju sigurnosnu zaštitu i što je važnije može primiti više ljudi i ima više parkirnih mjesta.

Jutros je lagani mraz pogodio slunjski kraj. Zrak je bio suh pa će štete na voćnjacima biti manje. Strahujemo iduću noć od jačeg mraza.

Štete na voću su evidentne (foto Joso Obajdin)

Danas je u Slunju živo. U 10 sati umirovljenici održavaju svoju godišnju skupštinu u dvorani Pučkog učilišta.  U 18 sati misa u slunjskoj crkvi uoči Bijele nedjelje i uoči sv. Jurja, zaštitnika župa Lađevac i Korenica. Nakon mise u 19 sati večeras u športskoj dvorani u Slunju “Večer bećarca”. Devet KUD-ova i grupa pokazat će dio umijeća pjevanja i igranja bećarca. A bećarac, porijeklom iz Slavonije, proširio se diljem Hrvatske.  U studenom 2011. UNESCO ga je upisao u svoj popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.