Lađevac: zbor sv. Jurja i krštenje blizanaca

23 tra

Danas Lađevac slavi. Ova je župa izabrala sv. Jurja za svoga zaštitnika. A sv. Juraj ove je godine nedjeljom pa su mnogi planirali doći u Lađevac, proslaviti sv. Jurja i družiti se s rodbinom i prijateljima. Misa je počela u 12 sati tako da su mogli doći okolni župnici. Na oltaru ih se našlo petorica. Misu je predvodio župnik Šimo Božić kojemu je ovo prvo Jurjevo u župi. Crkva je dupkom puna. Ovaj narod njeguje pučko pjevanje koje je ugodno čuti i pridružiti se.

 

 

Nakon propovjedi župnik je krstio blizance Frana i Zvonimira Grgić. Roditelji su mu Milan i Ljubica koji već imaju dvoje djece. Tako se obitelj povećala na šest članova. Ljubičina kćer Lea (koja se često javlja s fotografijama na našim stranicama) mogla je dva mala anđelka podragati, uzeti ih u zagrljaj i pomaziti.

Nakon mise KUD “Lađevčani” koji je u nošnjama došao na misu i pjevao, priredio je mali koncert u crkvi. Radi se o napjevima koji spominju sv. Jurja. Nastavljeno je narodno veselje pred crkvom: zasvirale su tambure i zaigralo je kolo kao u stara dobra vremena. Bilo je danas ugodno u Lađevcu i počašćeni smo što smo mogli biti dionici ovog slavlja u crkvi i pred crkvom.