Drugi svibanj: sv. Atanazije – Gospić: sjednica Prezbiterskog vijeća – Pješice u Međugorje

2 svi

Danas crkva slavi sv. Atanazija. Nekima to ime malo znači ali on je duhovni velikan čija zvijezda ne zalazi. Bio je biskup i nosi titulu crkvenog naučitelja. Umro je 373. godine. Rođen je u Egiptu, najvjerojatnije u tadašnjem glavnom gradu Aleksandriji, i to oko 295. godine. Primio je dobar odgoj i zavidnu izobrazbu u helenskoj kulturi, ali je poznavao i koptski jezik i egipatsku kulturu. Kršćanstvo ga je oduševilo, pa je još kao mladić otišao u pustinju sv. Antunu pustinjaku za učenika, a napisao je i životopis toga velikog isposnika i sveca. Živio je u burnim vremenima crkve ali ostavio divno svjedočanstvo vjernosti, hrabrosti i pisani trag.

Drugi dan svibnja ugodan. Proljeće nas svojom raskoši ostavlja bez riječi. Možemo se diviti tolikoj raznolikosti života oko nas.

Danas se održava sjednica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije u Gospiću od 9.30 sati. Ovo najvažnije biskupijsko tijelo raspravlja i promišlja o izazovima koji stoje pred Božjim narodom u njegovu hodu prema vječnosti. Odgovaranje na znakove vremena traži razumno promišljanje ali i Božju milost.

Jorgovan i Slunjčica zaljubljeni

Ova dvojica mladića idu pješice iz Zagreba prema Međugorju. Noćili su u župnoj dvorani u Slunju. S lakoćom svladavaju kilometre i doći će do cilja bez problema. Nose štapove pa ćete ih prepoznati od Slunja prema Plitvicama, Korenici…Zovu se Marko i Tomislav.. Nek uspiju u svom naumu!