Slunj: počeo tečaj za brak

5 svi

Večeras je slavljena misa u 18 sati u slunjskoj crkvi. Vjernici su odgovorili na Božju ljubav koja je progovorila na križu.

Nakon mise u župsku su dvoranu počeli stizati mladenci, mladi ljudi koju su se našli u ljubavi. Bilo ih je prekrasno vidjeti kako veselo dolaze, pozdravljaju, upoznavaju se. Ljubav koja ih je pokrenula okruniti će sakramentom ženidbe. Za velike događaje treba priprema. Nekima je važna ona izvanjska priprema: dvorana, glazba, sazivanje gostiju, haljina…Međutim, duhovna priprema je daleko važnija. Oni su Božji san koji postaje realnost. Božja ljubav ih prati, oni preuzimaju poslanje koje je prava avantura ljubavi. Oni će, sjedinjeni u ljubavi, biti karika u lancu života, u himni života.

Župnik je posebno radostan jer ih se okupilo 28 ili 14 parova. Lijepa grupa mladih koji imaju hrabrosti reći “da” ljubavi i životu. Prvo predavanje o rastu uvjeri. Obitelj koja nije oslonjena na Božju ljubav nalikuje gradnji kuće na pijesku. Najljepša zadaća koja ih čeka je dovođenje djece k Bogu, vječnom životu. Oni su od Boga primili mandat da prihvate djecu kao Božji dar i da ih dovedu Bogu.