Dobra vijest – 20 godina HKR – Pred tri godine preminuo preč. Petar Bogut

17 svi

Vijest koja nas je obradovala dolazi iz Koprivnice: u novom pogonu tvornice lijekova “Belupo” u koju je uloženo 530 milijuna kuna zaposlit će se 200 ljudi. Hoće li takve vijesti stizati iz drugih gradova? Lokalni izbori mogli bi donijeti neke promjene ali i gubitak vremena i novca. Nerealna obećanja mogu skupo koštati. Možemo moliti Božju dobrotu da budu izabrani ljudi koji će služiti narodu a ne svojim sitnim interesima, ljude koji će izgarati za opće dobro.

Radnici uređuju slunjski park (jutros)

20 godina Hrv. katoličkog radija – Hrvatski katolički radio započeo s emitiranjem na današnji dan prije 20 godina i to točno u podne. Od početka radi na Šalati, u zgradi sjemeništa.
Utemeljitelj i vlasnik HKR-a je Hrvatska biskupska konferencija te je predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić povodom 20. obljetnice uputio čestitke svim urednicima, voditeljima, novinarima, tehničarima i djelatnicima i podsjetio se osnivanja HKR-a. Spomenuo se i blagopokojnoga sluge Božjega kardinala Franje Kuharića, koji je blagoslovio početak rada i prostore radija i rado surađivao u emisijama.

Treća godišnjica od smrti preč. Petra Boguta – Dana 19. svibnja 2014. u 16 sati na slunjskom groblju uz veliko mnoštvo svećenika i naroda pokopan je preč. Petar Bogut, rakovački župnik i kanonik. U subotu 20. svibnja na misi u 18 sati u slunjskoj crkvi sjetit ćemo se ovog dragog svećenika i posjetiti njegov grob. 

Snimak na blagdan sv. Jelene 2011. godine

Ne zaboravimo u svibnju zahvaljivati za silna djela Božja (foto Lea)

Seul: blagoslov predsjedničke rezidencije – Kao dobri katolik, prije nego što je uselio u novu kuću, novoizabrani koreanski predsjednik Moon Jae-in želio ju je blagosloviti. Radi se o poznatoj “Plavoj kući”, službenoj rezidenciji, građevini koja ugošćuje predsjedničke urede i koristi se za prijem državnih poglavara koji posjećuju Južnu Koreju. Predsjednik je pozvao svoga župnika župe Presv. Trojstva u kvartu gdje je predsjednička rezidencija. Tako je župnik Paolo Ryu Jong-Man 13. svibnja blagoslovio rezidenciju, osobe i predmete. Molio je da predsjednik bude “mudar kao kralj Salamon”.

 

Fotografiju ove zmije poslao nam je Ivan Tolj a snimljena je u D. Taborištu jučer. Nije otrovnica a vi pokušajte odgonetnuti kako se zove.