Sunčani četvrtak -Živo u sajmu u Slunju

18 svi

Jutros je u Slunju 10 stupnjeva, posve je vedro. Pred nama je jedan proljetni dan kakav se može samo zamisliti. U Slunj dolaze mnogi zbog sajma. Tako se danas očekuje gužva posvuda. Bit će zastoja u prometu…Sve to daje četvrtku u Slunju posebnu draž.

Prošetali smo oko 10 sati po Slunju. Posvuda gužva, pozdravi, susreti u prolazu…Uz voće i povrće još je velika ponuda sadnica cvijeća i povrća. Opazili smo štandove političkih stranaka koje se pripremaju za nedjeljne izbore. Oko štanda HDZ-a najveća gužva. Tu je štand Akcije umirovljenici zajedno te SDP-a.

Ja sam najviši danas u sajmu!

Mama, zašto toliko ljudi ovdje?

Stićemo mi to sve obaviti…

Sve je to dobro, ali mraz je uništio šljive…

Još treba ručak skuhati!

Kad ćemo se opet vidjeti?

Dobro je posaditi u vrt svega pomalo a okoliš oko kuće nije manje važan!

Još je ostalo nekoliko stotina kuna u novčaniku…

O čemu oni to? Možda o starim dobrim vremenima

Što ima novoga u Pavlovcu?

I osmjehom možemo mijenjati svijet…

U 92. godini svladala provalnicu – Starica u 92. godini života branila se noktima i zubima od provalnice koja ju je namjeravala opljačkati provalivši u stan. Starica se uopće nije prestrašila, naprotiv: oduprla se provalnici i štoviše ranila ju je. Na kraju zaslužna je što je provalnica uhićena. Nije htjela poći na prvu pomoć. „Ne mogu ni trenutka ostaviti svog supruga (95 godina), zar ne vidite da je invalid?“ – rekla je  karabinjerima koji su to slušali s nevjericom. Dogodilo se to u talijanskom gradu Vercelli, u pola dana. Starica je otkrila lopovicu koja je ušla u kuću kroz prozor koji nije bio zatvoren.  Naime, zahvaljujući krvi i dijelovima odjeće lopovica je pronađena. Ima 52 godine i optužena je za tešku pljačku i nanesene povrede – prenosi La stampa.

Što je to prema našoj teti Rozi iz Kamenice koja je zarobila srpski tenk! Uspjela je lupom u praznu metalnu bačvu natjerati posadu tenka da pobjegne glavom bez obzira ostavivši tenk. Što bi Talijani da imaju takvu heroinu!