Lokolni izbori: očekivani rezultati i poneko iznenađenje – Preminuo vlč. Marino Nikolić

22 svi

Jučer su održani lokalni izbori u Hrvatskoj. Rezultati su zanimljivi i pružaju materijala analitičarima za analize. U nekim županijama, gradovima i općinama u prvom je krugu bilo jasno a u nekima slijedi drugi krug.

U Karlovačkoj županiji izabran je za župana Damir Jelić sa 50,46%. U gradu Karlovcu kandidat HDZ-a za gradonačelnika Damir Mandić dobio je 42,39 pa ide u drugi krug s Davorom Petračićem iza kojega stoji grupa građana (20,53%).

U Slunju je u prvom krugu pobijedio dosadašnji gradonačelnik Jure Katićo (HDZ) sa 60,79%. SDP-ov kandidat Zoran Ivšić dobio je 19,42%. U prošlom mandatu Jure Katić nije imao u gradskom vijeću većinu pa mu je bilo otežano donositi odluke. Ovaj put ima natpolovičnu većinu pa će zbog toga funkcioniranje grada biti olakšano.

 

Povezana slika

U Rakovici je glatko pobijedio opet Franjo Franjković (HDZ) sa 75,44%.

U Cetingradu je Marina Kalić, iz koje stoji grupa građana, dobila 58,51%.

U općini Plitvička Jezera HDZ-ov kandidat Boris Luketić dobio je 43,96% pa ga čeka drugi krug s Antom Kovačem iza kojeg stoji grupa građana a dobio je 36,91%.

 

Laku noć Slunju grade!

                         

Danas je preminuo istarski svećenik vlč. Marino Mikolić. Sprovod će biti u srijedu 24.5.2017. u 14 sati u MOTOVUNSKIM NOVAKIMA. Radio je najprije kao župnik u Zamasku i Kašćergi, zatim kao knjižničar u Pazinskom Sjemeništu, a kasnije kroz 13 godina kao bilježnik u Biskupiji u Poreču. Potom je ponovo preuzeo župe Kašćergu i Zamask, i na kraju kroz 9 godina vodio je rodnu župu Motovuski Novaki do svog umirovljennje 2012.g

Ubojstvo u Brinju – Jučer oko 14 sati u Brinju, ispred ugostiteljskog objekta, nakon verbalnog i fizičkog sukoba sa 37-godišnjakom iz Karlovca, 51-godišnjak iz Brinja z počinio ubojstvo i to iz pištolja kojeg je ilegalno posjedovao:  ispalio je više hitaca u 37-godišnjaka od čega je isti na mjestu događaja preminuo. On je uhićen i čeka ga optužnicam  suđenje… Javlja PU Ličko-senjskaTužno. Molimo Božje milosrđe za obojicu!,