Djeca i Dan oružanih snaga

29 svi

U agresiji na Hrvatsku poginuo je zastrašujući broj djece – njih 402. Samo u Slavonskom Brodu 28 – jedan razred. Zamislimo 402 dječja groba! U Grabovcu je agresorska granata ubila troje djece 1991. Ove nevine žrtve obvezuju da se to nikad više ne ponovi, da se zle ljude onemogući da siju smrt. Zato je narod podržao i podržava Hrvatsku vojsku koja je jamac sigurnosti. Jučerašnji Dan oružanih snaga pokazao je da narod cijeni i poštuje svoju vojsku. Kad je riječ o povjerenju građana u institucije onda je Hrvatska vojska u vrhu.

U subotu 27. svibnja u Slavonskom Brodu održan je 15. susret roditelja poginule djece pod geslom “Mali križ – velika žrtva”. U organizaciji Zajednice Udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata susret je započeo misnim slavljem, koje je u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio fra Klaudio Milohanović. Ne smijemo zaboraviti ovu nevinu dječicu koju je okrutni Herod naših dana pobio.

Djeca imaju simpatije prema vojsci što nije militarizam: ove su slunjske djevojke sjele u vojno vozilo u znak pažnje, simpatije…

Danas je u slunjsko-plitvičkom kraju divan sunačni dan. Plavetnilo neba, čist zrak, sunce koje miluje zelena polja, šume i vrtove…Nije čudo što neki prevale tisuće kilometara da se čude i dive Hrvatskoj. Blagodat mira i sigurnost u selima i gradovima dragocjen je dar.

Po našim vrtovima, poljima sve pršti od bujice života

                            

Preminuo je u 82. godini života JURAJ STEPIĆ. Bit će pokopan u utorak 30. svibnja na groblju sv. Doroteja (Karlovac). Za njim žali sin Josip, kći Marija, unuka, brat Vinko