Uoči Presv. Trojstva –

10 lip

Subota uoči Presvetog Trojstva. Sunčani dan. Župa Slunj priprema se za sutrašnje slavlje svoga zaštitnika. Kićenje crkve, dotjerivanje okoliša…Vrijedne ruke s puno ljubavi žele svaku sitnicu staviti na svoje mjesto. Večeras u 18 sati misa uočnica. Očekuje se puna crkva naroda. Bog nam se očitovao kao otac! U očinskom odnosu nema računice nego sbedarje. Sinovski odnos je također sebedarje. Sin je i baštinik. Ovo nas upućuje na Presveto Trojstvo: Oca , Sina i Duha Svetoga. U Presvetom Trojstvu je potpuno darivanje. Komuniciranje a to znači predanje Oca Sinu. A potpuno darivanje ne može biti besplodno: ono rađa treću osobu koju zovemo Duh Sveti. Nedjeljom i blagdanom vjernici se okupljaju i doživljavaju zbilju: da su ljubljeni od Boga i da se ne mogu spasiti svojom oholom izoliranošću nego uzvraćanjem ljubavi prema Bogu.  

Danas je i vjenčanje Sandre Jerković i Tonija Modrušana.

 Danas u slunjskom parku u 10 sati

Danas u slunjskom parku u 10 sati

Nakon konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Slunja najavljeni su radovi: 19. lipnja rekonstrukcija ulice Vladimira Nazora. Nakon stuba koje su obnovljene radovi idu dalje i trajat će 30 dana. Gradonačelnik Jure Katić nastavlja aktivnosti koje je počeo prije lokalnih izbora.

Približava se Dan Grada Slunja pa treba tom prilikom dodijeliti javna priznanja. Građani mogu poslati svoje prijedloge do 20. lipnja.