Ljeto u punom zamahu – Sinoć stradala jedna osoba – Preminuo Božidar Begović

20 lip

Danas crkva slavi sv. Margaretu. Poznata je kao mističarka. Svoja viđenja opisala je u djelu Dnevnik. Rođena je oko 1291. godine kao plemićka kći u augsburškoj biskupiji. U 14. ili 15. godini stupila je u samostan dominikanki u Medingenu. Tijekom rata dvije je godine provela kod kuće s ostarjelom majkom, bratom i sestrama. Većinom je živjela u povučenosti, molitvi i sabranosti. Kad se rat stišao, vratila se u samostan. Tamo se susrela sa svećenikom Henrikom koji joj je postao duhovni vođa. On ju je poticao da piše svoja duhovna iskustva pa je tako počeo nastajati njezin Dnevnik.

Jutros sam zajedno s vlč. Milom pošla u vrt snimati rađanje novog dana. Posebno su me zadivile jutarnje kapi rose obasjane sunčevim zrakama. Na zrakama sunca izgledale su kao biseri. Pojavile su se pčele koje su obilazile cvjetove tražeći pelud. Morali smo ostaviti ove čarobne prizore igre sunca, kapljica rose i boja. Novi dan započeli smo misom, zahvalom Bogu za čudesna djela kojima smo okruženi. (tekst i snimci Lea)

 

 

Mnogi su danas potražili osvježavajuća pića (snimila Lea)

Postoji ne samo pseća vrućina nego i ptičja! (snimila Lea)

Sinoć stradala jedna osoba  –  Prema priopćenju PU karlovačke sinoć oko 19.20 sati u šumi na području Slunja, neregistriranim traktorom s prikolicom natovarenom drvima upravljao je 60-godišnjak koji je uslijed prevrtanja traktora smrtno stradao. Nažalost, ovo nije prvi slučaj da ljudi stradavaju na njivama zbog prevrtanja traktora.

                             

Preminuo je BOŽIDAR BEGOVIĆ iz Podmelnice 40. Rođen je 1965. Sa suprugom Ankom podigao je dvije kćeri. Bio je drag čovjek, strpljiv u bolesti. Primio je svete sakramente u bolesti. Pokop u srijedu 21. lipnja na groblju u Slunju u 16 sati. Za njim žale supruga Anka, kćerke Tea i Tanja, mnogi prijatelji i znaci

Božidar Begović (1965-2017)