12. nedjelja: izolacija od Božje ljubavi je pakao – Vrelo ljeto – Kršten mali Jan

25 lip

Isus upozorava učenike da se ne trebaju bojati. A istovremeno ponavlja i govori o progonstvima. Radi se o pravom poretku stvari! Što nam je najvažnije? Zar nije spasenje duše! “Što koristi ako čovjek sav svijet dobije a sebe izgubi?” Oni koji su u ruci Božjoj ništa im ne može nauditi! Pa ni fizička smrt nije naš poraz nego spasenje ako smo s Bogom u ljubavi. Isus se predaje za druge a tako i oni koji se predaju Isusu ulaze u zajedništvo Očeve ljubavi. U Matejevu evanđelju poziv “ne bojte se” ponavlja se 15 puta! Nije to bez razloga.  Ponavljanje želi upozoriti na važnost ovih riječi. S druge strane Isus upozorava koga se treba bojati: onog tko nas može odvojiti od ljubavi Božje, ostaviti u izolaciji a to je pakao. Pakao je izolacija od Boga u koju mi sami sebe dovodimo. Ne zaboravimo da onaj napasnik koji je prvim ljudima govorio “da će biti kao Bog” ako budu jeli sa stabla spoznaje dobra i zla, također danas djeluje na isti način. On pronalazi naše slabe točke kao na pr. slava, želja za moći, oholost, pohlepa…Tu nam sugerira da se odvojimo od Boga a zapravo nas gura u izolaciju što je zapravo pakao. Danas će mnogi vjernici učvrstiti svoje prijateljstvo s Bogom. Na nedjeljnim misama oni će doživjeti blagotvornost Isusovih riječi “Ne bojte se!” Sotona nas želi odvojiti od nedjeljne mise nudeći nam tjelesna zadovoljstva, zabavu a zapravo nas zarobljava  i odvlači u mrak bezumlja.

Sa sinoćne mise u Slunju

Jutros je u Slunju slavljena jutarnja misa u 8 sati. Praznici su u punom jeku pa se opaža manji broj djece na misama. Dio ih je otputovao na more, k rodbini. Ponavljamo ono što smo toliko puta rekli: najbolji odmor je u Gospodinu!

U Slunju pod misom u 11 sati kršten je mali Jan, sin Mateje Jurčević iz Slunja. Krsna kuma bila je Valentina Đebro a krstio je malenog Jana župnik. Čestitke i radujemo se ovom djetetu!

Krstitke u G. Glini

Misa u 11 sati u Slunju