Gospić: zaređen vlč. Pero Jurčević – Srebrene mise – Podjela svjedodžbi

30 lip

 U gospićkoj katedrali biskup mons. Zdenko Križić na Petrovo u 18 sati zaredio je za svećenika vlč. Peru Jurčevića. Na njegovo ređenje uputio se cvitovački župnik vlč. Šimo Božić s vjernicima a svojom prisutnošću 16 svećenika dalo je podršku ređeniku. Vlč. Pero slavit će mladu misu u rodnoj župi Cvitović 8. srpnja u 11 sati. Čestitke novozaređenom svećeniku stižu čestitke sa svih strana a mlada misa bit će svenarodno veselje u Cvitoviću 8. srpnja.

Podsjetimo da je u subotu 3. prosinca 2016. g. u 11 sati u župnoj crkvi sv. Nikole u Cvitoviću gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić podijelio Peri red đakonata.

Vlč. Pero Jurčević pričešćuje

Srebreni svećenički jubilej u Ogulinu – U nazočnosti brojnih vjernika, gostiju kao i 14 svećenika svoje jubileje srebrnih misa proslavili su 28. Lipnja u ogulinskoj župnoj crkvi Sv. Križa domaći župnik i dekan ogulinski preč. Robert Zubović uz goste srebrne jubilarce dr. Jerka Valkovića iz Krčke biskupije i preč. Nikolu Turkalja, inače ekonoma i predstojnika KU Gospićko-senjske biskupije – javlja IKA.

Vlč. Nikola Turkalj r. 1964. godine u Slunju zaređen je za svećenika u riječkoj katedrali 16.08.1992. a mladu je misu slavio s prognanim slunjskim narodom u Karlovcu 23. kolovoza 1992. Bio je kapelan u Ogulinu, župnik u Otočcu  a sada vrši dvije važne službe u biskupije: ekonom i predstojnik ureda za katehizaciju te još vodi neke župe u okolici Gospića. Prošlo je 25 godina od njegove mlade mise. Lijepo je slavlje mlade mise: ona je kao proljeće u cvatu. Ali srebrena misa znači plodove koji stoje iza nas. Svećenik kao poslužitelj riječi Bože i svetih otajstva u 25 godina može donijeti obilje plodova. Nažalost rascvalo proljeće može mraz onesposobiti tako da izostanu plodovi. Srebrena misa zaslužuje veću pažnju: ona je ponajprije zahvala za ustrajnost u zvanju a onda i za plodove. Svećenik ne pravi karijeru kako to rade “sinovi ovoga svijeta”: njemu je Bog povjerio jaku Riječ i sveta otajstva  koja je on “badava primio i badava ih dijeli”.

Vlč. Nikola Turkalj – srebrenomisnik

Podjela školskih svjedodžbi – Danas u 10 sati podjela školskih svjedodžbi u Srednjoj školi Slunj. Slijede upisi na fakultete onih koji su završili srednju školu uspješno.

Svjedodžba je u rukama!

Bože, hvala ti za drage životinje s kojima dijelimo ovaj svijet