Danas Toma apostol – Dolazi don Franco

3 srp

Jutros u Slunju

Danas crkva slavi sv. Tomu Apostola, poznatog i kao Toma Blizanac. Na popisu apostola kod sv. Mateja nalazi se na sedmom mjestu. Najljepša zgoda iz njegova života je susret s uskrslim Gospodinom. Pomalo rezerviran i sumnjičav imao je priliku opipati Isusove rane. Ispovjedio je vjeru riječima: “Gospodin moj i Bog moj”. Prema Euzebiju Cezarejskom, ocu crkvene povijesti, Toma je bio jedan od apostola kod koga je bio poučen o Isusovu nauku apostolski učenik Panias, kasnije i sam pisac. Euzebije navodi da je Toma kao polje svoga rada odabrao Perziju. Vjernost Gospodinu potvrdio je mučeništvom.

Danas je iznad slunjskog kraja visoka naoblaka. Prvi je dan radnog tjedna i mnoge čeka naporan posao. Jedino đaci uživaju u praznicima.

Danas u popodnevnim satima u Slunj stiže don Franco, svećenik iz biskupije Verona, koji je bio domaćin našoj djeci u progonstvu 1993. Djeca su vrlo lijepo primljena i ugošćena, čak su otputovali u Rim gdje su se susreli s papom Ivan Pavlom Drugim.

Slunjska djeca u Rimu 30.06.1993..

Fotografija Mile Pecića.

Don Franco s mladima na Plitvicama

Fotografija Zlate Stipetić.

Jučer je KUD “Korana” Slunj na Plitvicama uveseljavala turiste

                                  †

Preminula je u 98. godini života JELENA PREBEG – Filipova iz Rakovice 12. Pogreb u utorak 4. srpnja u 17 sati na groblju u Rakovici. Za njom žale djeca Ana, Jelena, Slavica, Luka, rodbina

Preminuo je u 92. godini života MILE STEPIĆ iz Grabarske 107. Pogreb u utorak 4. srpnja u 15 sati u Cetingradu. Za njim žali sestra Sofija, nećaci i nećakinje