Premještaji svećenika u Gospićko-senjskoj biskupiji

5 srp

IMENOVANJA, RAZRJEŠENJA I PREMJEŠTAJI SVEĆENIKA U GOSPIĆKO-SENJSKOJ BISKUPIJI – 2017.

-mons. Mile Čančar razriješen je službe župnika katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću i službe dekana Gospićkog dekanata i imenovan je župnikom župe Sv. Jurja mučenika u Korenici i excurrendo župe Rođenja BDM u Buniću (85/2017).

-preč. Stjepan Zeba razriješen je službe župnika župe Sv. Jurja mučenika u Korenici i excurrendo župe Rođenja BDM u Buniću i imenovan je župnikom župe Sv. Antuna Padovanskog u Krasnu i upraviteljem excurrendo župe Gospe Karmelske u Kuterevu, te čuvarom Svetišta Gospe Krasnarske u Krasnu (86/2017).

-preč. Robert Zubović razriješen je službe župnika župe Sv. Križa u Ogulinu i službe dekana Ogulinskog dekanata, te se odlukom krčkog biskupa mons. dr. Ivice Petanjka vraća u Krčku biskupiju (87/2017).

-vlč. Josip Štefančić razriješen je službe župnika župe Uzvišenja Sv. Križa u Perušiću i excurrendo župe Sv. Nikole biskupa u Kaluđerovcu i imenovan je župnikom župe Sv. Križa u Ogulinu (88/2017).

-vlč. Mario Vazgeč razriješen je službe župnika župe Sv. Antuna Padovanskog u Krasnu i upravitelja excurrendo župe Gospe Karmelske u Kuterevu, te čuvara Svetišta Gospe Krasnarske u Krasnu i imenovan je župnikom katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću (89/2017).

-mons. Marijan Ožura razriješen je dužnosti župnika župe Uznesenja BDM u Cetingradu i umirovljuje se (90/2017).

-vlč. Stanko Smiljanić razriješen je službe upravitelja župe Sv. Ilije u Sincu i excurrendo župa Sv. Mihovila u Ramljanima i Sv. Krunice u Čanku i imenovan je župnikom župe Uznesenja BDM u Cetingradu (91/2017).

 Vlč. Stanko Smiljanić

-vlč. Andrija Kekić razriješen je službe upravitelja župe Sv. Jelene Križarice u Rakovici i imenovan je župnikom župe Sv. Ilije u Sincu i excurrendo župa Sv. Mihovila u Ramljanima i Sv. Krunice u Čanku (92/2017).

-don Goran Antunović, SDB, imenovan je upraviteljem župe Sv. Jelene Križarice u Rakovici (93/2017).

-vlč. Mile Šajfar razriješen je službe župnika župe Sv. Antuna Padovanskog u Drežnik Gradu i excurrendo župe Uzvišenja Sv. Križa u Vagancu i imenovan je župnikom župe Uzvišenja Sv. Križa u Perušiću i excurrendo župe Sv. Nikole biskupa u Kaluđerovcu (94/2017).

-vlč. Ivan Hodak razriješen je službe župnika u župama Sv. Antun Padovanski u G. Kosinju i Sv. Ivan Krstitelj u D. Kosinju (83/2017) i imenovan je župnikom župe Sv. Antuna Padovanskog u Drežnik Gradu i excurrendo župe Uzvišenja Sv. Križa u Vagancu (95/2017).

Vlč. Ivan Hodak

-vlč. Pero Jurčević, mladomisnik, imenovan je župnikom u župama Sv. Antun Padovanski u G. Kosinju i Sv. Ivan Krstitelj u D. Kosinju (84/2017).

Ovo je objavljeno na službenim stranicama Gospićko-senjske biskupije. Iz Slunjskog dekanata odlazi vlč. Mile Šajfar (iz Drežnika-Vaganca u Perušić) i vlč. Andrija Kekić iz Rakovice odlazi u Sinac. Mons. Marijan Ožura odlazi u zasluženu mirovinu i ostaje u Cetingradu. U dekanat dolaze novi svećenici: u Cetingrad vlč. Stanko Smiljanić (iz Sinca) i vlč. Ivan Hodak (iz Kosinja). Župa Rakovica ostaje bez stalnog svećenika jer vlč. Andrija odlazi u Sinac a župom će upravljati salezijanci sa Plitvica. Tako će u Slunjskom dekanatu na devet župa rezidirati 4 župnika (prije ovih imenovanja bilo ih je pet a nekada osam). Podsjetimo da župom Zavalje koja spada u slunjski dekanat upravlja župnik iz D. Lapca vlč. Dino Rupčić. Ovom prilikom zahvaljujemo subraći vlč. Mili Šajfaru i vlč. Andriji Kekiću a posebno mons. Marijanu Ožuri koji odlazi u mirovinu ali ostaje među nama.  Vlč. Mile Šajfar  preuzeo je župu Drežnik i Vaganac 2001. godine a vlč. Andrija Kekić preuzeo je Rakovicu nakon smrti preč. Petra Boguta 2014. godine.  Dok zahvaljujemo vlč. Šajfaru na 16 godina nesebičnog rada i vlč. Andriji za tri godine, želimo dobrodošlicu vlč. Stanku u Cetingrad i vlč. Ivanu Hodaku u Drežnik i Vaganac.