Opet se vratili vreli ljetni dani – Zvjezdano nebo – Preminula Kata Cindrić

19 srp

Opet su se vratili vreli ljetni dani. Bura je donijela malo osvježenja a danas je opet stigao topli zrak s juga. Sunce nemilice prži i ljudi traže zaštitu u hladovini. Suosjećamo s ljudima u zaleđu Splita koji su se susreli s neviđenim požarom koji je ipak pod kontrolom.

Predah prijatelja od vrućine na terasi jednog kafića u Slunju

“Na svršetku, odnos pojedinca i zajednice moguće je promotriti u usporedbi s noćnim zvjezdanim nebom. Gledajući svaku zvijezdu zasebno vidi se samo njezin sjaj, u prostranstvima svemira ona je svjetlosnim godinama udaljena od drugih zvijezda. I pojedini vjernik je često sam ili usamljen, no Krist je taj koji izvlači iz samoće i nesigurnosti u zajedništvo Trojedne ljubavi. Kako se tek pogledom na cijelo zvjezdano nebo vidi cjelokupna ljepota i veličina Božjega stvaranja, tako i vjernici, okupljeni u zajedništvu, simbolički ostvaruju sveukupnu Božju ljubav i postaju slika Božjega zajedništva i ljepote u Trojstvu, po kome čovjek zadobiva vječno spasenje.” (Živo vrelo) Svi smo  mi poput usamljene zvijezde ili otoka. Ali, nešto nas povezuje. Svemir ipak povezuje neka energija. On je vrlo složeni sustav u kojemu vladaju zakoni međuovisnosti. Zamislimo se kao zvijezde koje su u međuovisnosti. Kao djeca često smo govorili da svatko ima svoju zvijezdu u svemiru. Možda nam izgleda sve kaotično. Ali, u našem kratkom životu, životu poput života jednog leptira, naslućujemo svoju putanju koja vodi u srce Božje ljubavi. Naše zajedničko okupljanje na Gozbi ljubavi najsmisleniji su trenuci našeg života. Zapravo ovo je zajedništvo, okupljanje u zajednici na misnom slavlju, predokus zajedništva u Bogu. To nije dužnost, zapovijed, nego je to odmor u Gospodinu hodočasnika zvijezda.

                                   †

Preminula je u 82. godini života KATA CINDRIĆ  iz G. Kremena 42. Bit će pokopana 20.07.2017. u 16 sati na groblju u Cvitoviću. Zanjom žali kći Mara, sin Ivan, zet i snaha, unučad i rodbina