17. nedjelja – Danas zbor sv. Ane u Blagaju u 14 sati

30 srp

Sv. Pavao bilježi jednu tako jednostavnu rečenicu koja nas na prvi pogled ostavlja nezainteresiranima: “Znamo da Bog  u svemu na dobro  surađuje s onima koji ga ljube…” Pomišljamo da su kušnje, prijevare, gubici… zlo koje nas snalazi i da je to rušenje naših planova. Međutim Bog nas vodi kroz neprilike pa i gubitke. Liječnika koji djetetu daje injekciju dijete smatra zločestim. A ustvari čini mu dobro. Možemo zamisliti onda Božju dobrotu koja nas vodi kroz patnju i neprilike prema zrelosti. U ovaj se okvir uklapa Isusova priča o zakopanom blagu na njivi i biseru. Sanjali smo možda kao djeca, a možda i kao odrasli, o bogatstvu koje nam je ostavio stric iz Amerike. Ili pronalasku skrivenog blaga prijašnjih civilizacija. Isus nas upućuje da je Božje Kraljevstvo najveće blago kojemu treba sve podrediti. Susret s Isusom donosi najveći dobitak. On sam je dobitak i on ne ispunjava naše djetinje i lude želje. Koliko gorčine i jada oko naslijeđa, sudskih parnica, a sve to ostavljamo iza sebe. Kad čovjek susretne Isusa ne u nekoj teoriji nego životno, onda se sve mijenja.  Susret s Kristom nije gubitak zemaljskih dobara nego najveći dobitak. A danas su se mnogi susreli s Kristom i potvrdili svoju odlučnost da ostanu s njim. Nedjelja, odnosno nedjeljna misa, pokazatelj je naše vjernosti, vjere i ljubavi. 

Oni su prepoznali u Isusu najveće bogatstvo: jutros u Slunju u 8 sati

Jučer, sinoć i jutros Slunjem krstare teški i elegantni motori. Nakon 10. moto-susreta dio njih je prenoćio u Slunju. Ponekad nas prestraši njihova buka ali mladi ljudi u tome uživaju kao mala djeca. Jedan motorist pokazao mi je na mišici iztetoviran lik dragog Isusa. Ističe da mu je to jako važno!

Jutros je misa slavljena u 8 sati. Misu u 11 sati iz slunjske crkve prenosi Radio Slunj.

Danas je zbor sv. Ane u župnoj crkvi u Blagaju. Misu će predvoditi vlč. Šimo Božić. Inače smo u Pavlovcu slavili sv. Anu na sam dan 26. srpnja, a danas slavimo u župnoj crkvi u Blagaju u 14 sati.