Cetingrad: župan Jelić dao priznanje mons. Marijanu Ožuri

1 kol

Danas u 11 sati u župnom stanu u Cetingradu mala svečanost. Karlovački župan g. Damir Jelić u pratnji pročelnika ureda g. Bernarda Pahora posjetio je cetingradskog župnika mons. Marijana Ožuru. Župan Jelić osobno mu je uručio priznanje i dar povodom njegovog odlaska u zasluženu mirovinu. Ovaj događaj popratila je TV 4R svojom kamerom.

Mons. Marijan Ožura nakon mlade mise 1963. dolazi u Cetingrad i ostaje do danas. Svjedok je i sudionik burnih događanja. S  tugom je pratio odlazak čitavih obitelji u daleke zemlje, posjećivao ih i vezao uz rodnu grudu. S narodom je dijelio zarobljeništvo i progon. Vratio se na ruševine i iz pepela podizao crkvu živu i onu od kamena.  Godine 2013. proslavio je zlatnu misu u Cetingradu. Ove godine biskup mons. Križić na njegov zahtjev stavio ga je u mirovinu. On ostaje u župi u dogovoru s novoimenovanim župnikom vlč. Stankom Smiljanićem koji bi trebao preuzeti župu do koca kolovoza.

U županovom priznanjue kaže se: “Poštovanom Gospodinu mons. Marijanu Ožuri u znak sjećanja, iznimnog  poštovanja i trajne zahvalnosti za sve što je učinio za Crkvu i vjernike s područja Cetingrada u svom dugogodišnjem vrijednom i predanom pastoralnom radu”.