Sv. Ivan Vianney – Slunj se priprema – Traži se Julie Baghossian

4 kol

Danas crkva slavi  je sv. Ivan Marija Vianney (VIANEJ), neobičnog župnika skromnih sposobnosti ali upornog u radu.  Rođen je 8. svibnja 1786. godine u mjestancu kraj Lyona. Seljačka obitelj iz koje je potjecao bila je duboko kršćanska, uvijek spremna pomoći siromasima i prosjacima. Njegovo djetinjstvo i rana mladost bili su zasjenjeni događajima francuske revolucije, pa je vjeronauk slušao potajno noću u kućama u koje bi redovnice dolazile obučene u građansko odijelo. Taj je čovjek znao razoružati i najtvrđa srca.

Slunj se priprema za sutrašnji dan Domovinske zahvalnosti. Između ostalog, na zgradu Pučkog učilišta, veterani stavljaju zastavu dugu 20 metara. U Slunju vlada velika užurbanost danas od jutarnjih sati. Neki su počeli koji dan prije s pripremama. Parkirališta se pripremaju u široj okolici Slunja. Trebat će pješačiti koji kilometar do mjesta koncerta u središtu grada, ali neka  se ne ljute jer će dotaknuti i vidjeti ljepote Rastoka i Slunjčice…Doznajemo da gosti iz Siska peču jednog ili dva vola! Trgovci, ugostitelji, iznajmljivači soba trude se da pruže što bolje usluge. Oni koji putuju na jug ako ne misle zastati u Slunju bolje da se posluže autoputom. U Slunju će biti otežan promet pogotovo sutra popodne. Danas oko 16 sati u Slunju je izmjereno 40,5 stupnjeva!

Ne samo ovim koncertom Slunjani pokazuju širinu srca i visoki prag tolerancije. Oni su doista pretrpjeli puno za mir i slobodu. Puno suza, znoja, krvi, umiranja, progonstvo, ruševine…pa ipak u njihovom srcu nema mržnje. Naprotiv. Ova sredina ima širinu srca za psihodelije ali i za Thompsona.

                              

Preminula je u 76. godini života JELENA NERALIĆ r. Križaj iz Zagreba. Bit će pokopana 04.08.2017. u 15 sati na groblju Nikšić

Traži se Julie Baghossian – Dobili smo ovaj e-mail koji u cijelosti prenosimo te molimo čitatelje da pomognu ocu koji traži svoju kćer od koje ne zna ništa od 17. srpnja. Nikakve druge pojedinosti ne donosi a vjerojatno je bila na modem festivalu:

Hello Mile,
I am Julie Baghossian’s father and i am worried about my daughter because i don’t have news directly from them since july 16th .
I saw your press article but can you tell me precisely the date you met them for the last time ? I really would like to speak or read something from them
Thank you for your help if you can do anything
Best regards.
Jean-Michel Baghossian