Tuga i nevjerica u Barceloni – Nastavak slavlja sv. Jelene u Rakovici

19 kol

Nakon pokolja u Barceloni tuga ne prestaje. Papa Franjo ne može ni ovaj put šutjeti. Nazvao je to nehumanim činom, slijepim nasiljem i teškom uvredom Stvoritelja. U Barceloni je 14 pregaženih furgonom. U gradiću Cambrlis policija je spriječila slični scenario ubojstvom terorista. Suosjećamo s rodbinom stradalih i vjerujemo da je ljubav jača od mržnje i da zadnju riječ nema mržnja i teror nego ljubav. Isusova smrt na križu izgledala je kao triumf sile i nasilja ali je upravo tu poražena slijepa mržnja i nasilje.

Beskrajna tuga u Barceloni

Traje potraga za Marokancem od 22 godine koji je osumnjičen da je vozač furgona a koji je počinio pokolj u Barceloni. 

U Rakovici i danas slave sv. Jelenu na drugačiji način. Od 9 sati odvija se nogometni i rukometni turnir te likovna kolonija. Od 14 sati mala likovna kolonija za djecu i malene. Večeras u 22 sata svira grupa “Mejaši”.

Jutros u slunjskom parku: oni kažu da su Slunjani na radu u dijaspori

Danas u subotu u slunjskoj crkvi slavimo misu u 18 sati. Pridružimo se ovom otajstvu ljubavi koje mijenja naš život i održava nas u Božjem zagrljaju.

Jučer u poslijepodnevnim satima u mjestu Lipovača 80-godišnjak je spaljivao suhu travu i nisko raslinje kojom prilikom mu je pomagala 70-godišnjakinja. Uslijed dima i vatre 80-godišnjaku je pozlilo te je pao u vatru kojom prilikom je teško ozlijeđen ozljedama opasnim po život – javlja PU karlovačka. Još jedno upozorenje da se na ovoj suši i vrućini ne igramo s vatrom na otvorenom.