Rakovica: pjevači se oprostili od župnika – Dvije obitelji s 8 djece

30 kol

Večeras nakon svete mise, župni zbor župe sv. Jelene Križarice iz Rakovice, uz prigodne riječi i poklone oprostio se od svog župnika vlč. Andrije Kekića. Bilo je ovo pomalo tužno druženje jer nam svećenik nakon samo 3 godine odlazi u drugu župu. Svatko od nas uputio mu je riječi zahvale i ohrabrenja. Upravo riječi koje je  blagopokojni papa Ivan Pavao II jednom zapisao: Krist jednom stade na žalu tražeć ljude za velika djela… zaključili smo da se potpuno odnose na našeg župnika Andriju. Čovjek koji je imao srce i dušu otvorene za bolesnog, starog, nemoćnog i napuštenog čovjeka. Čovjek od malo riječi ali velikih djela. Vjerujemo da mu je dragi Bog s razlogom povjerio drugu župu u kojoj će također biti potreban. Velečasni Andrija, neka vas prati zagovor svete Jelene Križarice. Ivana Kovačević, vjeroučiteljica

Velečasni Andrija s pjevačima

Dvije obitelji s osmero djece – Večeras smo se družili na Korani /slunjsko Gradsko kupalište/ s dvije obitelji koje imaju osmero djece (5+3). Bilo je nezaboravno vidjeti tu dragu djecu koja odrastaju u zajedništvu, brizi i ljubavi jednoga prema drugomu. To je najbolja škola na svijetu! 

Korana večeras pri zalazu sunca

I to se događa – Nakon otkrića Times  o djevojčici od 5 godina koja je dodijeljena muslimanskoj obitelji (u Londonu)  koja joj je zabranjivala nositi križić oko vrata  te je morala jesti hranu po islamskim propisima, vraćena je svojoj baki. Engleski sud dosudio je najbolje što je mogao:  vratio je 5-godišnju djevojčicu, u početku povjerenoj muslimanskoj obitelji usprkos protivljenja roditelja, brizi njene bake i tako oslobodio djevojčicu traumatiziranog djetinjstva. Ljudi se pitaju kako se to uopće moglo dogoditi?