Prvi petak – Dobrodošla kiša – Preminuli Marica Turkalj, Jelena Čop i Miloš Popović

1 ruj

Nema drugog puta u vječni život nego izgubiti svoj život. Ne možemo dati ništa jednako vrijedno u zamjenu za nas same; moramo dati sami sebe! Ono što sebično prisvajamo, gubimo, ono što dajemo, to ćemo sačuvati. Ništa neće trajati ako se ne nađe u Božjim rukama. Križni put vodi do uskrsnuća u kojem nas Božja milosrdna i svemoguća ruka podiže iz smrti te svoj puni život pronalazimo u Božjim rukama. Carroil Stuhimueller

Danas je prvi petak u mjesecu koji kršćani posebno slave. Isusova smrt na križu koja se dogodila petkom dala je petku posebno značenje. Danas u Slunju slavimo misu u 18 sati, prije mise mogućnost ispovijedi. Ovo je ujedno drugi dan devetnice uoči Male Gospe. Proslaviti Devet prvih petaka zaredom s misom na kojoj se pričestimo, znači da nas Božje milosrđe neće napustiti niti u najvećoj kušnji – našem umiranju. 

Jutros je počela padati blaga kiša u slunjskom kraju. Kiša će dvostruko dobro doći: natopit će zemlju i podzemna spremišta vode i ugasiti požare. Noćašnji požar nedaleko Korenice uznemirio je građane. Dalmacija vapi  za kišom. Slapovi u Rastokama skoro su na izdisaju.

U centru Slunja neprestani protok ljudi i vozila

Na Duhovnim vježbama na Krasnu 25 svećenika – Od ponedjeljka 28. do četvrtka 31. kolovoza u svetištu Majke Božje Krasnarske održane su duhovne vježbe za svećenike Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije. To je jedan od godišnjih turnusa koji se održavaju za svećenike tih (nad)biskupija. Prvi je turnus bio u veljači na Plitvicama (Mukinje) a treći će biti u Lovranu od 4. do 7. rujna.
Duhovne vježbe na Krasnu za 25 svećenika vodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić a pridružio im se i riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić.

Gračac: biskup krstio 6. i 7. dijete obitelji Klarić – Gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić pohodio je 27. kolovoza župu sv. Jurja mučenika u Gračacu. Tom prilikom na misi u kojoj su koncelebrirali župnik fra Tin Labrović i vlč. Mišel Grgurić krstio je šeto i sedmo dijete obitelji Tomislava i Tatjane Klarić: Emu i Josipu! Čestitamo ovim hrabrim roditeljima koji se ne boje života!

                            

Preminula je u 88. godini života MARICA TURKALJ r. Čop iz Cvitovića 93. Pogreb u Cvitoviću u subotu 02.09.2017. u 15 sati na mjesnom groblju. Za njom žale sinovi Joso, Franje, kćeri Ankica i Margita, snahe, zetovi, unučad i praunučad

Preminula je u 87. godini života JELENA ČOP iz Cvitovića 54a, majka osmero djece. Pogreb u subotu 02.09.2017. u 15.30 sati na groblju u Cvitoviću. Za njom žale sinovi Žarko, Zdravko, Joso, Včado, Ivan, Željko, kćerke Marica i Janjica, unučad i praunučad. Nakon pogreba misa u župnoj crkvi sv. Nikole za obe pokojnice.

Preminuo je u 65. godini života MILOŠ POPOVIĆ  iz D. Šljivnjaka 51. Pogreb na mjsenom groblju u D. Šljivnjaku 01.09.2017. u 15 sati. Za njim žali supruga Mira, mati Ranka, sestra Zora